10 sınıf icin dil veya sayısal bolumu
Liseler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- 10 sınıf icin dil veya sayısal bolumu
-
24-10-2022, 11:57:06Merhabalar, ben yaklaşık 8 ay sonra 10. sınıfa gececeğim ve şimdiden cok kaygılanıyorum, hangi bolumu secmeliyim diye gidip geliyorum. Biliyorum daha erken şu an 9. sınıfım ama şimdiden karar vermek istiyorum ki zamanı geldiğinde kararsız kalmamak icin. Ortaokuldan beri ingilizcem gercekten cok iyi bir durumda sınıfta birinci ve okulda ilk 10 daydım. Şimdi lisedeyim 9. sınıfım 8 ay sonra bolum secimim var. Sayısal mı dil mi secsem diye duşunuyorum sebebi ise şu: Dilim gercekten gayet iyi ama sayısalda da matematiğim ortalama guzel, sınıftaki herkes bana sen sayısal sec yapıyorsun işte diyip duruyor ilk donem ortalamam 79 geldi. Eğer calışırsam matematiğimin cok daha iyi olacagını biliyorum ama fenim kotu yani gercekten sayısalı secersem fizik ve kimyanın durumu ne olur hicbir fikrim yok. Sayısalda biyolojim ve matematiğim iyi sadece calışırsam bunları cok daha iyi seviyeye taşıyacağımı biliyorum. Fakat ailem dil secmemi istiyor cunku sayısal secersem cok zorlanacağımı eğer sayısal yapamazsam ortada kalıcağımı duşunuyorlar ve secersem hayatsız gibi calışmam gerektiğini soyluyorlar. Sizce hangi bolumu secmeliyim? Ve ben yurt dışına cıkmayı da cok istiyorum sayısalda istediğim meslek yapı muhendisliği. Ama babam dil secersen cok daha kolay olduğunu soyluyor yurt dışına cıkmamın. Sizce hangi bolumu secmeliyim?