Merhaba arkadaşlar, sorumluluk sınavı ile ilgili karışık bir durum var. Her ağızdan farklı bir ses cıkıyor, kafam karıştığı icin sormak istiyorum. Şu an 10. sınıftayım ve 9. sınıfta herhangi bir sorumluluk sınavına girmedim. 9. sınıfta sadece matematikte ortalamam zayıftı ve internetten sitelere baktığımda girmem gerekmiyordu, herhangi bir sorumluluk sınavı bilgisi de yoktu e-Okul'da o zamanlar baktığımda. Genel ortalamam 79, dediğim gibi sadece matematikten kaldım ve matematik ortalamam 44'tu. Az once konulara baktığımda, sorumluluk sınavına girmezsem belge alamayacağımı yazmışlardı. Karnemi okuldan alırken, teşekkur belgem de yoktu, aramışlar uzun sure bulamamışlar. Şu an e-Okul'da yıl sonu notum 9. sınıfta 79 olarak gozukuyor ancak aldığı belgeler kısmında 9. sınıf karneme dahil hicbir şey yoktu, 8. sınıftan oncesi vardı. Karnemin kayıp olduğunu duşunmuştum ancak şu an bu sorunu gordum ve şuphelendim. Bahsettiğim gibi, herhangi bir sorumluluk sınavı bilgisi, e-Okul'da yoktu. Sistem hatası olabilir mi? Yoksa matematikten sorumluluk sınavına girmem mi gerekiyordu diye merak ediyorum. İkci sorum, eğer ben bu sınavı sistem hatası yuzunden kacırdıysam, ileride bunun telafisi oluyor mu ve nasıl oluyor? 1-12 Eylul arasında, bazı arkadaşların sorumluluk sınavlarına gireceğini gordum. Onlara da liste falan paylaşıp soyluyorlarmış, benim okulumun internet sitesinde bununla alakalı hicbir bilgi veya duyuru yok. Cevaplarınızı acık ve net bir şekilde yazarsanız, sevinirim. Cunku kafam gercekten cok karıştı. Edit: Matematik baraj ders mi? Bazıları matematik dersinde sorumluluk yok vs. yazmış.