Cinsellikte kadının orgazm olmaması ve orgazm taklidi yapmasının sureklilik gostermesi, hem kendisi hem partneri hem de ilişkileri acısından sorunlar doğurur…
Cinsel hayatım nasıl yoluna girer?
SORU:
33 yaşında evli bir kadınım. Mutlu bir evliliğim var ancak cinsel yaşamım yolunda değil. Genellikle orgazm taklidi yapıyorum. Bu sakıncalı mı? M.B/Ordu
CEVAP:
Kadın kendini cinsel acıdan yetersiz hissetmeye, cinsel oz guvenini kaybetmeye başlar ve zamanla cinsel soğukluk, depresyon, ofke, hırcınlık, mutsuzluk gibi psikolojik sorunlara yol acabilir. Kadının orgazm taklidi yaptığını fark eden partneri, artık her defasında orgazm taklidi yapıp yapmadığını duşunmeye başlar. Bu durum da erkeklerde başaramama korkusu adını verdiğimiz performans anksiyetesine neden olabilir. Orgazm olabilmek icin kadınlar oncelikle cinsellikten zevk almayı istemeli, buna kendilerini layık bulmalı ve odaklanmalılar.
Erkeklerde neden meme buyumesi olur?
SORU:
17 yaşındayım ve 95 kiloyum. Benim sorunum memelerimin buyuk olması. Kadınlarınkine benziyor. İnsan icine cıkamaz oldum. Ne yapmam lazım? G.P./Bursa
CEVAP:
Erkeklerde kadın tipi meme buyumesine jinokomasti denir. Yaşınızdan henuz ergenlik donemini tamamlamadığınız biraz kilolu olduğunuz anlaşılıyor. Ergenlik doneminde jinekomasti gecici olmakla birlikte bazı durumlarda ozellikle kilolu erkeklerde daha belirgin olabiliyor. Jinekomasti bilhassa ergenlik donemindeki hormonal sorunlarından kaynaklanıyor. Bununla birlikte jinekomastiye beslenme duzensizliği, hipertiroidi gibi nedenlerde yol acabilir. Ciddi oz guven kaybı ve sosyal ilişkilerde sorunlara yol acan bu sorunun tedavisi vardır. Sizin durumunuzda spor yapıp kilo vererek biraz daha beklemeniz uygun olur.
Aldatılma cinsel isteksizlik yapar mı?
SORU:
16 yıllık bir evlilikten sonra eşimin beni aldattığını oğrendim. Sonrasında yaşanan catışmalar evliliği surdurulemez hale getirince bir yıl once anlaşmalı olarak boşandık. O gunden beri cinsellik hicbir şekilde aklıma gelmiyor. Bu normal mi? O.E./ Antalya
CEVAP:
Uzun suren bir evliliğin ardından boşanmak kadın olsun erkek olsun herkes icin sindirilmesi zor, kimi zaman travmatik bir olaydır. Bircok erkek ve kadında boşanma sonrası depresyon gelişebilir ve boşanma haksızlığa uğradığınızı duşunduğunuz bir nedenden olmuş ise yeniden toparlanma beklenenden daha uzun surebilir. Kişinin onceliği hayatını duzene sokma, yeni duruma alışma ve guvenli bir hayat oluşturmaktır. Butun bu zor koşullar icinde cinselliği duşunmeye, başkalarına istek duymaya sıra gelmeyebilir. Boşanmayla birlikte bir cinsel partner kaybı da olur, eşle yaşanan ozel anlar sık sık akla gelir ve bircok duygu birbirine karışır. Boylesine zor bir surecte cinsel isteğin olmaması olağan bir durumdur. Bu durumun uzaması halinde profesyonel destek alınması uygun olur.

[h=2]Ankara Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]