Erzincan'ın Refahiye ilcesine bağlı Gumuşakar Karakolu'nda gorevli Uzman Cavuş Ozkan Karakaya (26), silahını doldur boşalt yaparken kazara kendini vurdu. Ağır yaralanan asker icin ekipler seferber oldu. Erzincan'a goturulen Uzman Cavuş Ozkan Karakaya, Mengucek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım unitesine kaldırılan yaralı asker, doktorların tum mudahalesine rağmen kurtarılamadı. İHA'nın haberine gore; askerin cenazesinin memleketi Balıkesir ’in Dursunbey ilcesine gonderileceği bildirildi. Erzincan Valisi Mehmet Makas, konuya ilişkin bir taziye mesajı yayınladı. Makas mesajında, "21.10.2022 tarihinde kazaen silahla yaralanan ve sevk edildiği hastanede yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamayarak 24.10.2022 tarihinde yaşamını yitiren Erzincan İl Jandarma Komutanlığı personellerinden Jandarma Uzman Cavuş Ozkan Karakaya'nın vefatını buyuk bir teessurle oğrendik. Karakaya ailesinin yaşamış olduğu acı ve uzuntuyu ictenlikle paylaşıyorum. Bu vesileyle merhum uzman cavuşumuza Cenab-ı Allah ’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tum Jandarma Teşkilatımıza baş sağlığı diliyorum." ifadelerine yer verildi.