ONLİNE CİNSEL TERAPİ
Online Terapi ya da danışmanlık Dunya da uzun yıllardır kullanılmasına rağmen ulkemiz icin cok yeni bir konu. Online danışmanlık; profesyonel bir terapistin internet uzerinden sizinle soru ve sorunlarınız uzerinde calışması, psikolojik destek ve yardım iletmesi surecidir.
Online cinsel terapide cinsel danışmanlığın ve terapinin bilgisayar yardımıyla online goruntulu yapılması demektir. Bunun icin bilgisayarınızın kamerası ve kulaklığı olması yeterlidir.
Konu cinsellik olunca kişiler ofise gelmektede online goruntulu goruşmektede cekinebiliyorlar. Online danışmanlık aşağıdaki durumlarda uygun,avantajlı olabiliyor ve hayat kurtarıyor;
Zaman sorunu varsa, Yaşanan ilde ya da ulkede yardım alabileceği uzman yoksa, Calışma saatleri icinde işten izin alınamıyorsa, Cinsel konularla ilgili yuz yuze yardım almaktan cekiniliyorsa, Evinizde veya ofisinizde bu hizmetten yararlanılabilir. Evden cıkılmasına engel olan bedensel bir sorununuz varsa bile psikolojik destek alınmasını sağlar. Yurtdışında yaşıyorsanız ve sizi anlayan, kulturunuzu bilen ve bunu onemseyen bir uzman bulamadıysanız online psikolojik destek tam size gore. Hernerede olursanız olun, psikolojk hizmet almaya devam edebilirsiniz. Sizi trafik derdinden ve bekleme odalarında seans zamanını bekleme derdinden kurtarır.
Online Cinsel Terapi konuları ise şoyle,
Cinsel Terapi
Vajinismus Ağrılı cinsel ilişki Erken boşalma Sertleşme sorunları Uyarılma ve Orgazm SorunlarıGebelik de ve Doğum sonrasında Psikolojik Danışmanlık
Ergen cocuğu olan Ailelere Psikolojik Danışmanlık
Online cinsel terapide en cok calıştığımız konu vajinismus ve erken boşalma. Sadece Turkiye de yaşayanlar icin değil farklı ulkelerde yaşayan Turkler icinde cok etkin bir yontem online cinsel terapi. Ozellikle yurtdışında yaşayan ciftler yaşadıkları bolgede kendi dillerinde ve kulturlerinde cinsel terapist bulmakta gucluk cekebiliyorlar. Bu durumda teknoloji cinsel sorunların ve daha pek cok sorunun cozumune destek oluyor. Cinsel terapi cok sistematiktir , bilişsel ve davranışcı teknikler kullanılır ve adım adım ilerlenir. Eğer eşler arasında her ciftte olabilecek sorunlardan başka sorunlar yoksa yani birbirlerine destek olabilecek, cozume birlikte ilerleyecek bir ciftse, terapistle uyumlu bir şekilde calışırlarsa cozum kacınılmazdır. Online terapide de guzel sonuclar alabilmemizin nedeni budur. Ciftin iletişimleri iyiyse, birbirlerine destek oluyorlarsa online terapide sonuclar yuz guldurucudur.
Cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde dunyada bilimsel alanda en cok kabul goren tedavi yontemi cinsel terapidir. Cinsel terapide cinsellikle ilgili yanlış bilgiler duzeltilir, ureme organlarıyla ilgili doğrular aktarılır, yanlış bilgi ve inanclar duzeltilir, cifte uygulamalar verilir, ve daha pek cok calışma yapılır. Tum direnc noktaları terapist tarafından fark edilir ve calışılır. Temelinde bilişsel ve davranışcı psikoterapi tekniklerinin kullanıldığı etkinliği kanıtlanmış bir tedavi modeli olan cinsel terapi, bir cinsel terapist tarafından uygulanması gereken bir tedavidir. Tedavisine en cok guvendiğimiz yontem olan cinsel terapi, insanın ozeline, mahremine ait bir konuya saygıyla yaklaşır ve sistematiktir. 1-2 gunluk cozum vaatlerinde bulunmaz. Ancak diğer cinsel sorunlara ya da psikolojik sorunlara kıyasla daha kısa surelerde cozumu ongorur. Tabii ki ciftte cozum icin elinden geleni yapıyorsa. Terapide olumlu sonuca ulaşma oranı cift seanslara devam ettiğinde %100’dur.
Online danışmanlık yurtici ve yurtdışından etkin olarak kullanılmaktadır. Ozellikle cinsel terapi, evlilik oncesi danışmanlık, Kocluk, konularında etkili olarak işlemektedir. Online danışmanlık alan bir ciftin ağzından; “ 2 yıllık evli bir ciftiz, vajinismus olduğumuzu yaptığımız araştırmalar sonunda farkettik. Araştırmalarımız sonucunda kendimize bir cinsel terapist bulduk. Gorduk ki kendisi online terapi hizmeti de verebiliyormuş. Oh dedik artık mesafe bizim icin sorun olmayacak ve kimsede bilmeyecekti. İlk seans oncesi biraz tedirgindik. Cunku kendimizi, mahremimizi anlatacaktık. Ancak bize o kadar guler yuzlu ve samimi davrandı ki kendisinin yanında rahat hissettik. Yuz yuze olmasak da, bize tum sıcaklığını hissettirdi. Dolunay Hanıma durumuzu anlattık. Bazı yerlerde pause tuşumuza bastı. Bu yanlış, bu doğrusu dedi. Bize yapacaklarımız ve yapmayacaklarımız anlattı. Ayrıca terapi esnasında kendi evimizde olmamız bize rahatlık hissi verdi. Trafik, randevuya yetişememe gibi bir problemimiz de olmadı. Bizim icin terapi cok kolay oldu. Toplam 5 seansta cozuldu. Meğer ne kadar kolaymış. Biz bunun icin mi bu kadar beklemişiz? Bu kadar kucuk bir sorun bizi nasıl bu kadar sıkıntıya sokabildi diye duşunduk. Terapide "Cozum ertelemeden bir adım atmak ile başlar" sozu kulağımıza kupe oldu. Evimizde, internetten tedavi olacağımızı soyleseler inanmazdım, ama oldu.”
[h=2]Ankara Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Online cinsel terapi
Sağlık0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Online cinsel terapi