O yediklerimiz meğer tavuk değilmiş!
Dr. Yavuz Dizdar hayatımızın neredeyse vazgecilmeleri arasında olan tavuk, yoğurt, sut icin oyle acıklamalarda bulundu ki...
İstanbul Universitesi Tıp Fakultesi Onkoloji Enstitusu oğretim uyesi Dr. Yavuz Dizdar, bozulmayan ve kokmayan endustriyel urunlerin tuketilmemesi gerektiğine dikkat cekerek organik urunlerin tercih edilmesini istedi.
Konuşma yaptığı masaya 1.5 yaşında koy tavuğu getiren Dr. Dizdar, "Tavuklar tarladaki patatesler gibi hic kıpırdamadan yetiştiriliyor. Onceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu korpe diye bir inanc başlamış. Bugun yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil" dedi.
Dr. Yavuz Dizdar, marketlerde satılan yoğurtların hic bozulmadan ve ekşimeden aylarca raflarda kaldığını savundu. Dr. Dizdar, "Evime hazır yoğurt alarak beklettim. Yoğurt tam 1.5 yıldır hic bozulmadan ve ekşimeden eski tazeliğinde duruyor. Bir markete giderek neden bozulmadıklarını sordum, aldığım cevap ilgincti. Yoğurtların son kullanım tarihleri bittiğinde firma yetkilileri marketlere giderek yoğurdun ambalaj kapağını değiştirip yeniden rafa koyuyormuş.'' dedi.
Dr. Dizdar, Uşak Kent Konseyi tarafından duzenlenen Endustriyel Cağ Kanserleri konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansı, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, Uşak Kanserle Savaş Derneği uyeleri ve cok sayıda vatandaş izledi. Dr. Yavuz Dizdar, bozulmayan ve kokmayan endustriyel urunlerin tuketilmemesi gerektiğine dikkat cekti. Dr. Dizdar, "Bilim geleneğin yanında sıfırdır, geleneğe guvenin ve organik urunlere yonelin. Hastalıklar artık gunumuzde değişen yuzleri ile karşımıza cıkıyor. Bugun coğu kişide tiroid kanseri mevcut" dedi.
Dr. Dizdar, konuşma yaptığı yerdeki masaya bir koy tavuğu koydu. Dr. Dizdar, "Masada duran tavuk 1.5 yaşında. Doğal ortamda yetiştirilmiş ve organik. Şimdikilere bakıyorsunuz bu boyuta 45 gunde geliyorlar. Yumurtadan yeni cıkan civcive kemikleri gelişmesin, et yapsın denilerek hemen antibiyotik veriliyor. Tavuklar tarladaki patatesler gibi hic kıpırdamadan yetiştiriliyor. Onceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu korpe diye bir inanc başlamış. Bugun yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil. Yumurtaları da klorla yıkayıp piyasaya suruyorlar. Endustriyel urunlere karşı dikkatli olalım organik olanları tercih edelim" diye konuştu.
YOĞURT HAKKINDAKİ KORKUNC GERCEK
Dr. Yavuz Dizdar, marketlerde satılan yoğurtların hic bozulmadan ve ekşimeden aylarca raflarda kaldığını savundu. Dr. Dizdar, "Evime hazır yoğurt alarak beklettim. Yoğurt tam 1.5 yıldır hic bozulmadan ve ekşimeden eski tazeliğinde duruyor. Bir markete giderek neden bozulmadıklarını sordum, aldığım cevap ilgincti. Yoğurtların son kullanım tarihleri bittiğinde firma yetkilileri marketlere giderek yoğurdun ambalaj kapağını değiştirip yeniden rafa koyuyormuş. O nedenle acık sut alın, yoğurdunuzu kendiniz yapın. Organik urunlere duyarlılık konusunda toplumun artık uyanması, hakkını araması gerekiyor. Size tavsiyem koylumuzu destekleyip koyluye sahip cıkın. Her şeyin organik olanını tuketin" diye konuştu.
Dr. Dizdar, tıpta artık ilerlemenin olmadığını belirtti. Dr. Dizdar, "Tıp artık para kazanılması uzerine kurulmuş. Bu 2nci Dunya Savaşından bu yana boyle. Tıpta ilerleme yok ancak teknoloji her gecen gun gelişiyor. Robotlarla ameliyatlar yapılıyor. İnsansız traktorler tarlayı ekip biciyor. Teknoloji ilerliyor ancak tıp ilerlemiyor" dedi.
Kaynak: internethaber.com
O yediklerimiz meğer tavuk değilmiş
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- O yediklerimiz meğer tavuk değilmiş