İyi gunler. Gercekten kendimi burada bulacağımı tahmin bile edemezdim. Malum, lanet olası uzaktan eğitim vesilesiyle 9.sınıf vasat gecti. Bu sebepten oturu 9.sınıfın konularının yaklaşık yarısını bilmeden 10.sınıfa gececeğim gibi duruyor. Oncelikle yarısını bilmeden derken neyi kastettiğimi soyleyeyim. Ben 9.sınıfın ilk donemi yan gelip yattım. Sadece 3-4 tane 300 sayfalık kitap okuyarak bitirdim donemi. 2.donem'in de yarısı yan gelip yattım ve yumurta kapıya dayanınca 2.donem sınavlarına calıştım ve ortalama 92 geldi. Son anda bayağı bir calışıp (sadece 2.donemin konuları) alabildim bu ortalamayı. Daha sonra sınavlar bittikten sonra benim g*t bir kalktı anlatamam sadece 2.5 haftada 0'dan konuları calışıp 92 alınca. Haziran ayı geldikten sonra derslere sadece 3-5 kişinin girdiğini fark ettim (%3'luk dilimle girdiğim Anadolu lisesi) ve her dersten son 1 konu kalmışken derslere girmeyip parazit gibi bilgisayara yapışıp trilyon tane dizi izledim. Daha sonra 14 Temmuz 2021 tarihinde 15 gunluk bir tatil yaptıktan sonra eve geldim şu an 1 Ağustos. Eve gelip yatağa yattıktan sonra derin duşuncelere daldım ve "lan 10'a gececeğim ama 9'un yarısını bilmiyorum.'' diye icimden duşundum. O gece o kadar terledim ki bir sağa bir sola donerek gece 3'e kadar uyanık kalmayı becerdim. Ve hemen 9'dan kalan kitaplarımı elime alıp tekrar etmeye başladım şu an biyoloji bitti. Daha matematiğin Ucgen konusunun son kısmı olan Trigonometrisi ve Kor'un bile koklaya koklaya yapabileceği Veri konusu; fiziğin Isı ve Sıcaklık'ı ve Elektrostatik'i ve kimyanın Maddenin Halleri'si (bu konuyu saymaya gerek var mı bilmiyorum. 1 gunde halledilecek bir şey). Okullar 6 Eylul 2021 tarihinde acılacak ve ben bu saydığım konuları bitirmeden 10'a gecersem stresten ve pişmanlıktan kendimi kemiririm saclarım dokulur kısacası kafayı sıyırırım. Coğrafya ve Tarih'ten de eksiklerim var fakat onları 10.sınıf'ta o derslerin konuları varken hallederim diye duşunuyorum cunku bu 2 ders fen ve matematik dersleri gibi bağlantılı değil bağlantısı olsa da fen ve matematikteki gibi fazla değil. 10.sınıf'ta daha yapacağım bir suru plan var fakat bunları duşundukce moralim bozuluyor. Uzun lafın kısası sizce bu saydığım konuları 6 Eylul'e kadar bitirebilir miyim? ( bu arada ayın 23'unden 30'una kadar KKTC'de olacağım). Ote yandan bahsettiğim tarih ve coğrafya fen ve matematik dersleri gibi beni darlar mı? Aynı zamanda biyoloji dersinde Hucre konusuna cok değinmeden gectim cunku 2.donem'in sınavları varken hayvan gibi calışıp 95 almıştım sınavdan ama hala aklımda var Ultra-ayrıntılı bilgileri haric, bu bana olağanustu sıkıntı yaratır mı? Vereceğiniz cevaplara her şeyden cok ihtiyacım var bana bir nevi danışman olursanız gercekten minnettar olurum. Buraya kadar okuyup yardım edecek olanlara gonulden teşekkurlerimi iletiyorum.
-edit: imla hataları fark ettim gozlerinizden ozur diliyorum.
10. sınıfa 9. sınıftaki konuların yarısını bilmeden gecmek
Liseler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Liseler
- 10. sınıfa 9. sınıftaki konuların yarısını bilmeden gecmek