Selam, monosodyum glutamat bağımlısı, hazır gıdalarla hayatta kalan survivor arkadaşım.

Sen de "Ne olacak bu halim? Millet neggzel sağlıklı beslenip ışıl ışıl yaşarken, ben niye kendime bunu yapıyorum? Şu hazır gıdalardan, abur cuburlardan ne zaman vazgececeğim?!" diyerek efkarlanıyor, duşunuyor, kararlar alıyor ve fakat icraata geldiğinde erteleyip kacıyor musun?
Bugun, yarın, haftaya derken; ayları, seneleri yedin mi sen de?
Derdin, kilodan daha fazlası; sağlıklı kalamamak, enerjinin cabuk tukenmesi, bağışıklığı yukseltememek, orta yaşlarda cildini mahvetmek, selulitlerine bakakalmak, surekli depresyon hissi demetinden mi oluşuyor?
Bir gazla kendini zorlayarak sağlıklı beslenmeye başlayıp, birkac hafta sonra aynı tas aynı hamamlara mı geliyorsun?

Cevabın hepsine "Evet" ise doğru yerdesin.
Efkarına ortağım ve bu efkar sebebiyle 2 paket cips daha yiyebilirim, ama yemeyeceğim.
Sen de yemeyeceksin! Şimdi sakince o paketi yere bırak dostum ve hemen en yakınındaki sebzeye sarılıp, midenden ve damak zevkinden ozur dile!

Vazgecilmezin olan o cipslerin, cikolatalı gofretlerin, kornet dondurmaların, yumuşak şekerlerin, marşmelovların, mısır patlaklarının, kremalı kahvelerin, kapkeklerin, galeta ve tuzlu krakerlerin vucudun icin besleyici değeri olmadığının sen de farkındasın. Bu saydıklarımı oğun niyetine yememen gerektiğini biliyorsun ama sen de bunlardan biri-birkacı ile her gun oğun geciştiriyorsun. Eşin dostun bayıla bayıla yoğurtları kaşıklar, işlenmemiş fındığı fıstığı ile gucune guc katar, meyvesini yeyip cildini gencleştirirken; sen, şimdi tatlısından mı yoksa tuzlusundan mı bi paket acayım diye duşunuyorsun... Sen, ben, biz... Hepimiz; abur cubur bağımlıları.

Sağlıklı beslenmeye hazır mıyız?
Kararlı mıyız?
Kafada bitiriyoz mu?
Alıyoz mu hayatımızı geri?!

Ben, sadist kocunuz Gangsta!
Ya bana katılın, ya da şimdi şu an goz yaşları icinde topiği terk edin!
Cunku zorlanacaksınız!
Psikolojik olarak orselenecek, baskılara uğracayaksınız!
Elinize aldığınız her yeni abur cubur paketi icin azarlanacaksınız!

Ay fazla sıkı bi giriş oldu bu olmadı ya, benim bile "Al topiğini be manyak" deyip gidesim geldi.
Siz gelin hele, bi orta yolunu bulalım; birbirimize beslenmemiz konusunda destek olalım.
Şu abur cuburlardan kurtulalım arkadaşlar; kendimiz, kendi sağlığımız, guzelliğimiz icin.
Coluğumuz cocuğumuz icin, gucumuz kuvvetimiz icin, hayatımızın kalitesi icin.
Bugun yediklerimizin, bir 10, 20 sene sonra tırmalamaması icin...

Birlikte kararlar alalım, listeler yapalım, tavsiyeler-tarifler verelim, iyi-kotu ornek olalım, pes edeni elinden tutup kaldıralım; sağlıklı beslenmeyi zorlama bir gorev, eziyet olmaktan cıkarıp hayatımızın keyifli bir parcası yapalım. Diyet değil, ihtiyacımız olan doğru beslenme-perhiz sadece.

Paketli abur cuburları, komple bırakıyoruz.
Ve sağlıklı beslenme adına gun gun, ne yaptığımızı paylaşıyoruz.
Bir arada daha guclu olabiliriz.

@elmadilimi
tosba
@bree Van De Kamp sen de gel buraya bakim, kacak pampa.
@nomunomuchua konumdaki serzenişin aklımda kalmış, guc almak istersen uğra buralara :*

Psikolojik baskı ve destek timi, sizi goreve cağırıyorum
3nity
@Goha
Denas14__
nameaver
@kendinehas
@dionee
@APOkaliptoo
@ceycey0406