Şimdi bugunu duşunun. Bugun nasıl bir gun olabilirdi biliyor musunuz, tartıda hep hayalini kurduğunuz kiloya kavuştuğunuzu gorup sevincten havalara uctuğunuz gun olabilirdi!! Aynanın karşısına gecip erimiş gobeğinizi ve basenlerinizi gorup sevincten yerinizde duramadığınız o buyuk gun olabilirdi bugun. Nitekim dunya uzerinde birkac insanın eminim ki o gunu, işte tam da bu gunu!! Belki 6 ay once beyinlerinde herşeyi değiştirip bu maratona başladılar. Belki 3 ay once, belki de 1 yıl... Ama hedefledikleri , hep hayalini kurdukları o gun, yani bugun işte geldi de cattı! Muhtemelen kendilerini odullendirmek icin mağaza mağaza dolaşıp bir dunya kıyafet aldılar. İncecik bedenli kıyafetlerin icine sığmanın hazzını yaşayıp iclerinden cığlık attılar. Mutluluktan ayakları yere değmedi ve belki de bir kuafor salonuna gidip saclarının modelini ve rengini değiştirip kendilerini yenilediler ve ellerinde paketlerle evlerine geri donduler. Evde tum bu muhteşem kıyafetleri ve ayakkabıları giyip mini bir defile yapıp bol bol fotoğraflara gulumsediler. Kim bilir... Onlardan birinin yerinde olmak istemez miydiniz şuan? Kim istemez ki

Oyleyse neden "Birgun zayıflamaya başlarım" diye diye o 'ZAFER GUNU' nu erteleyip duruyorsunuz? Eğer o gun bugun olursa emin olun ki zafer gunu geldiğinde "Ne kadar cabuk geldi" diyeceksiniz, bunu da bilin..
"İyi de benim hic birşeye zamanım yok ki!'...
Yemek yemeğe var, oyle değil mi? Lahmacun, pide, kebap, makarna, pizza mı yiyorsun acıktığında bilmiyorum. Ama fazla kilon varsa bedeninin ideal olculerinde değilsin ve bu yuzden bir şeyleri yanlış yapıyorsun demektir. Atıyorum, 5 dilim ekmek fazladan yiyorsun. Belki de ictiğin caya 2 şeker atıyorsun. Sadece gun icinde 5 dilim ekmek azaltıp yada cayına tek şeker attığında, asansor yerine merdiven kullandığında 30 gunde vucudun ne kadar cok kilo kaybedecek, hic duşundun mu? Ustelik bunlar seni asla zorlamaz ve bıktırmaz. 2 gun yaptığında 3. gun otomatik olarak tekrarlayacaksın ama O GUNe bu kadar basit şeylerle bile başlayamıyoruz işte... Gunde sadece 100 gram versen -ki 100 gram yani

Yardımcı olayım;
*Ne yersen ye ama akşam yemeğini en son 16:00'da ye, gece yatana kadar sadece su ic. Yatarken 20 mekik cek oyle yat. Bunu alışkanlık haline getir.
*Sabah ve oğlen istediğini istediğin kadar ye ama akşam (16:00) sadece 1 kase karbonhidrat icermeyen corba ic. Gun icinde 3 litre limonlu su tuket, 5 dakika kesintisiz istediğin bir hareketi yap. (Zıpla, ip atla, mekik cek vs. )
*Gun icinde yediğin ekmeğin yerine haşlanmış tavuk goğsunu koy, bol su ic, geceleri yemeği kes.
*Oğlene ya da akşama kadar uyuyorsan sabah erken kalkıp hemen kahvaltı yapmaya kendini alıştır, cikolata yiyorsan kes, kola iciyorsan kes, oğunlerini 2 şer kaşık azalt.
Gorduğunuz gibi ne kadar kolay ve yapılası şeyler. "Ama bunlar beni tatmin etmez, daha kısa zamanda daha cok kilo vermeye ihtiyacım var" diyorsanız , oncelikle şunu bilin ki , beyin olarak hazırlanmadığınız surece istediğiniz kadar başlayın, bi yerde canınıza tak edecek ve vazgececeksiniz. İşte ben de bu yazıyı bu yuzden yazıyorum. Esas kilit nokta "Kendimi bir turlu hazırlayamıyorum. Zevk alarak yediğim yemeklerden uzaklaşma duygusu beni korkutuyor"....
Yazımı okumaya devam edin...
Şimdi malesef biliyoruz ki bu dunyada sihirli değnek diye birşey yok. 1 gunde 3 kilo aldıran cok aşırı kalorili bir yiyecek olmadığı gibi yine 1 gunde bize 3 kg verdirecek sihirli bir formul de yok malesef. Bu kadar kiloyu 2 gunde almadık ki 2 gunde verelim? O yuzden bunca yıldır bu kilolarla nasıl yaşayıp bugune geldiysek, bundan sonra da yavaş yavaş eriyerek 'o muhteşem gun'e geleceğiz arkadaşlar. Lutfen relax olalım. Sevdiğimiz yiyeceklerden asla vazgecmiycez, boyle bir korkunuz olmasın. Canımız yumuşacık lavaş arası adana kebap mı istedi, gidip hemen doyasıya yiyeceğiz

Bu ne demek mi oluyor? Şu demek oluyor; eğer rejime gireceğinizi duşunuyorsanız yanılıyorsunuz demek oluyor

Bizim yuruyeceğimiz bu yolda Z noktası sadece O BUYUK GUN olacak. Kelepce yok, surunmek yok, yasak yok. Z noktası hayat boyu surecek. Bu yuzden bizim cıkacağımız bu yolculukta, bedenimiz akıllanacak ve canımız zararlı yiyecekleri yemek istemeyecek.
Ben kendimi bildim bileli kilo problemi yaşayan biriyim. Benimle aynı miktarda yiyen bircok arkadaşım tığ gibi incecik, bense hep kiloluyum.. Yemin ediyorum 1 ekmeği sandwic haline getirip yiyen, bununla da doymayıp uzerine tıkınan arkadaşlarım oldu. Veya ben 1 tabak makarnayla doyuyorken onlar 2 tabakla doydular ama dediğim gibi hep fit vucutlulardı. Hareket cok buyuk etken desem , bankada vb yerlerde oturarak calışan arkadaşlarım da var. Hem maşallah iyi yiyorlar hem de hic hareket yok. Peki neden almıyor bu insanlar kilo?? Hem benden cok yiyip hem de benden hareketsiz yaşayarak?? Neyse sonunda idrak ettim ki genetik yapı denilen birşey var. Kim ne derse desin boyle bir gercek var! Kimi doğuştan ameliyatlı gibi bir buruna sahip olurken kiminin burnu doğuştan kemerli. Kimi mavi gozlu kimi kahve. Kiminin sacı kece gibi kiminin ipek. Kiminin ses tonu itici kimininki kadife gibi.. Yani her insan farklı bir genetik yapıyla doğuyor. "Ne yersem yiyeyim kilo alamıyorum" diyen insanlar olduğu gibi , bizim gibi "Yemesem de alıyorum" diyenler de mevcut, ne yaparsın kader kısmet

Ama uzulmeyin , bizim genetiğimiz bu anlamda şanssız diye kilo veremeyecek değiliz. Yada versek bile hep geri alarak mı gecireceğiz omrumuzu? Hayır tabii ki de. Nasıl cildi sorunlu bir insan cildine bakım yapmadan duzeltemiyorsa, biz de fiziğimize bakım yapmadan onu duzeltemeyeceğiz

Hep kilolu biriyim demiştim. Aslında şunu da soylemeliyim ki hareketsiz bir insanım ve yeme bozukluğum da var. Butun bunlar yıllar yılı birikti ve artık mideme ciddi zararlar vermeye başladı. Reflu başlangıcı gibi bir durum başladı bende. Boyle sabah uyandığımda midemden gelen motorlu taşıt sesi gibi bişey..yok yok , kurekle celik kazıma efekti gibi birşey..Aman Allahım midem yanıyorrr..kusmak istiyorum ama midem bomboş! Gun icinde de acımtırak bir su geliyordu ağzıma arada. Gastrit de başlamıştı Allahımmm ictiğim su bile gaza donuşuyordu, sonu olmayan bir gaz uretiyordu bedenim. Tıpa var mı tıpa?
Neyse, yaşayan bilir. Fiziksel zorlukları hic anlatmayacağım bile. Zaten hemen hepsi hepimizin ortak derdi....
Ben ne yaptım arkadaşlar? Artık dedim boyle beslenmeye sonnnn....! Evet baklavayı pastayı cok seviyor olabilirim. Evet gun icinde hic birşey yemek istemeyen ben, geceleri kurabiye canavarına donuşuyor olabilirim. Ama zevk veren herşey aslında bir hallusinasyon, bir anlık zevk icin kendi bedenimizi tahrip etmek! Yani bu kotuluğu kendimize biz yaptık kızlar, yine bedenimize iyi davranıp onu onarmanın tek yolu biziz. Bize kimse yardım edemez...
Bu işlenmiş gıdaların her birinin zararını bugun hepimiz biliyoruz, bahsetmeye bile gerek yok. Cok iyi biliyordum ki cok hızlı yemek yemem, geceleri yiyip yatmam artı bu sağlıksız yiyecekler beni olduruyor. Ama yeni beslenme duzenine bir turlu gecmeye cesaret edemiyordum. Ben de dedim ki kendimi yavaş yavaş alıştırayım. Hergun gozlerimi kapatıp ayna karşısında, olmak istediğim gibi bir fizikte olduğumu hayal ettim. Kendime hayallerimde jean pantolonlar, kot ceketler, ayakkabılar tasarladım. Herkesin bana imrenerek baktığını hayal ettim. Katalog kızları gibiydim hayallerimde

Uzun uzun yaza giyeceğim mayokiniyi ve salına salına sahilde gezeceğim o daracık kıyafetleri hayal ettim. Her gun bunları duşunurken ,bir yandan da yediğim sağlıksız yiyeceklerden artık pişmanlık duymaya başladım. Elimdeki pastaya yada onumdeki pilava bakıp "Bunları yiyerek nasıl hayal ettiğim bene kavuşucam ki?" dedim..her oğun. İster istemez oldu bu. Hayal kurmayı asla bırakmadım. 7/24 aklımda yaza incecik olduğumun hayali vardı. Boylece gunler gectikce lokmalar boğazımda dizilmeye başladı.
Hic unutmuyorum 20 gunun sonunda bir sabah uyandım ve "Bugun bir yerden başlıyorum artık!" Dedim. Nereden başlayacağımı hic bilmiyordum. Gidip hemen boş mideyle tartıldım. Hassas terazim 99.700'u gosterdiğinde beynimden dumanlar fışkırdı resmen! En son 94 kiloydum, ben ne zaman 100 kilo olmuştum!! Hayatımda 100 kiloyu bir tek hamileliğimde gormuştum o yuzden bu gunumu "Oh my God! Help me please!!

Ne ? "Help me" mi? Hep birilerinden, birşeylerden yardım bekliyordum ama o yardım hic gelmedi bu gune kadar. Bundan sonra da gelmeyecekti. Bana bu anlamda hic kimse yardım edemezdi! Bu iyiliğe kendime sadece kendim yapabilirdim ve ne kadar cabuk başlarsam o buyuk gun de o kadar cabuk gelecekti. Hemen koca bir şişe su doldurdum ve tezgaha koydum. Gidip gelip zorla icecektim. Bir de dedim cıkıp dışarıda azcık yuruyeyim. Ciftlik oyunları oynamaya zaman harcarken yuruyuş yapmayı unutmuşum, bacaklarım hamlaşmış... Hemen ciftlik oyunlarımın hepsini telefonumdan kaldırdım. Elimde su şişesi yuruyuşe cıktım. Bu kadar. Yemeğe devam ettim. En azından bir yerden başlamıştım işte...
Ertesi gun ekmek yemeyi bıraktım. Sonra da kahveme cayıma attığım şekeri yarıya indirdim. Bunlar otomatikman oldu cunku yaptığım yuruyuşun boşa gitmesini istemedim. O yuzden diyorum size, bir yerden hemen başlayın, gerisi otomatik olarak gelecek zaten....
2. Gunun akşamı eşim ve kızımla buyuk bir alış veriş merkezine gezmeye gittik. Ben yine her zamanki gibi kitap reyonundayım. Gozume ince bir kitap ilişti, zayıflama adına ic hastalıkları uzmanı doktor bir beyin yazdığı bir kitap. Elime alıp inceledim. "Doya doya yiyerek zayıfla" gibi yazılar vardı uzerinde. Baktım fiyatı da cok ucuz. Ben dandirik romanlara bile dunyanın parasını vermiş insanım, belki birkac bilgi oğrenirim, belki atıyorum "havuc suyu ic, 3 kere hommm de, gunde 1 kilo ver" gibi mucize birşeyle karşılaşırım belli mi olur, diyerek aldım kitabı. Eve gidip bir solukta okudum ve o kitap beni o kadar motive etti ki, neyi neden yapacağımı oyle guzel idrak ettim ki "Tamamdır bu iş!" Dedim. Gozlerim kapanıyordu. Yarın sabah kalktığımda kitaptaki bu bilgilere tamamen uyacak ve kesinlikle zayıflayacaktım! Aynen de oyle oldu arkadaşlar. Hayatımda hic zorlanmadan ilk defa yaptığım uygulamalar (kesinlikle diyet değil) beni hızla zayıflattı. 2 ayda 15 kg verdim hic anlamadan. Doya doya yedim ustelik. Aclık yok, sinir stres yok, ben normal ben...
Kısa bir sure sonra dunyaya yeniden geldiğimi hissettim resmen. Tum şikayetlerim bitmişti. Gastrit, kalp teklemesi, bel ağrıları, reflu, aklınıza ne geliyorsa! Resmen bir bebeğinki gibi taze bir cilt ve ic organlara kavuştum. Yine zamanla anladım ki bu uyguladıklarım asla rejim değil, bir yeme tarzıydı işte, bu kadar basit. Yeme duzenimi bir kac kucuk değişiklikle anlamadan duzene sokmuştum aslında. Kesinlikle canım ozel gunlerimde dahi tatlı istemiyordu. Cok şaşkındım. Tatlı benim her şeyimdi! Tum yaşamımdı, dunyamdı. Ustelik serbestti de. Ama canım hic tatlı istemiyordu ki, neden yiyeyim dedim. Hayatımdan "Hayatım" dediğim şeyi cıkarmıştım. Ustelik bir de baktım cayı ve kahveyi artık hic şeker katmadan iciyorum. Gercekten hic anlamadan oldu bunlar. Kararlı olup bir yerden başlamak işte, mucizenin ta kendisiymiş....
Aslında bu ve buna benzer bir kitap alıp okuyun ve neyi ne icin yediğinizi, ne yerseniz zayıflayacağınızı, zayıflamanın iceride nasıl gercekleştiğini, gece neler olduğunu, su icince iceride neler donduğunu, nasıl yağlandığımızı coook iyi anlayın da ona gore kararınızı verin diye ısrar etmek istiyorum. Neyi nicin yapacağınızı bilmek gercekten cok etkili oluyor. Bu yuzden diyetisyenlere gitmek yerine bir kitap alıp okuyun. Karatayın dukanın yada benim okuduğum Fevzi Ozgonul' un kitabı olabilir. Sadece okuyun bakın nasıl herşey kendiliğinden gelişiyor, inanamayacaksınız. Ama yine de merak edenlere nasıl beslendiğimi de yazmak istiyorum. Hic kitap okumasanız bile benim yediklerimi yiyip siz de hem doya doya yiyerek hem de hızlıca kilo verebilirsiniz. Mucize beklemeyin, mucize kendinizsiniz!!
SABAH
(Erken kalkılacak. Metabolizmanın erkenden calışmaya başlaması ve cok kalori yakması icin bu şart ama oğlen kalkıp yeseniz olmuyor mu? Eh bu kadar kilo veremeseniz bile hic birşey yapmayacağınıza boyle yapın daha iyi.)
*1 veya 2 haşlanmış yumurta
*Sınırsız domates salatalık biber maydanoz vb ceşitli salatalar. Uzerine zeytinyağı ve limon gezdirin)
*Doyana kadar haşlanmış tavuk goğsu veya ton balığı.
*Bir avuc ciğ badem, ciğ fındık ve ceviz 3lusu. Yada sadece biri, farketmez.
*Biraz peynir ve zeytin.
*Bir bardak şekersiz cay veya tarcınlı soğuk sut.
(Tatlı severlere 1 tatlı kaşığı recel ve kahvaltının sonunda yenilmesi şartıyla bir adet meyve veriliyor)
(İki dilim kızarmış ekmek yeseniz olmuyor mu? Hızla kilo vermeyi beklemeyin ama hic bir şey yapmayacağınıza boyle yapın daha iyi.)
(Kendinize koca bir tabak hazırlayın ve patlayana kadar yiyin. Zaten bitiremeyeceksiniz

Oğunler arasında en az 4 en fazla 6 saatlik bir ara veriyoruz. Bu arada hic birşey yemiyoruz, bir fındık tanesi bile. Kitapta bunun mantığı cok guzel anlatılıyor. Diyetisyenlerin 2 saatte bir verdiği ara oğunlere kanmayın. Bunlar aslında zayıflamayı onleyip yağ depolamaya sebep oluyorlar. Evet ilk başta zayıflanıyor ama diyeti bıraktığınızda tum kilolar geri geliyor. O yuzden vucudumuza kalori yakmayı ve yediklerimizi sindirebilmeyi oğretmemiz icin bu uzun ara şart. Zaten garanti ediyorum, en az 5 saat hic acıkmayacaksınız. Su icmeye devam edin. İcine hatta limon sıkıp suyunuzu alkali hale getirip yağ yakımını hızlandırın...
5 VEYA 6 SAAT SONRA
(Ya da acıktığınızı hissettiğiniz herhangi bir zaman diliminde ama en az 4 saat sonra)
*Etli (tavuk,balık,kırmızı et,hindi),zeytinyağlı sebze yemeği. Yanında istediğiniz kadar yoğurt, salata ve karbonhidrat icermeyen 1kase corba (corba en son icilecek, ilk başta değil).
Veya;
*1 leğen dolusu salata ve ızgara et.
(Sınır yok)
(Tatlı severlere akşam saat 23:00 gibi bir kase sutlu tatlı veya 1 porsiyon sutlu (sade) dondurma veriliyor)
Su icmeye devam..
Duzenli saatlerde yemeye dikkat ediyoruz. Duzenli yemek kilo aldırır gibi yanlış bir bilgi dolaşıyor piyasada. Şuna bir acıklık getirelim, duzenli yediğimizde kilo da almıyoruz zayıflamıyoruz da. Duzenli yemek bedenimizi ideal olculerine kavuşturuyor arkadaşlar. Yani zayıfsanız duzenli yiyerek ideal kilonuza kavuşursunuz (kilo alımı). Şişmansanız duzenli yiyerek yine ideal olculerinize kavuşursunuz (kilo verimi). O yuzden hergun aynı saatlerde yemeğe cok dikkat ediyoruz!
Akşam icin acıkmayacağınızı garanti ediyorum ama mideniz kazınır ve dayanamaz boyuta gelirseniz 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran veya 1 avuc fındık,ceviz,badem atıştırıp yavaş yavaş akşam yemeğini kesiyoruz. Buradaki en onemli formul zaten akşam yemeğini hayatımızdan cıkarmak. Ama size şoyle soyliyim, yazın gunlerin en uzun olduğu donemde bile ben ikinci oğunumu saat 15:00 te yedim ve gece 01'de yatana kadar asla acıkmadım. Cok nadir aclık hissettiğimde 1 bardak ayran , yanında 3 tane fındık ile aclığımı bastırdım. Bedenimin sesini dinledim; canım tatlı istemediği icin yemedim. Cok nadiren yaz gecelerinde dondurma kacamağı yapmış olabilirim

Bu şekilde 1 ayda 7,5 kilo verdim. Diğer ay da 7-7,5 kilo verip hop hamile kaldım

Sizlere harika puf noktaları, extralar ve leziz yemek tarifleri vericem ama yazı gittikce uzuyor. O yuzden arada sırada portleyip yeni şeyler yazabilirim. Siz de bildiğiniz işe yarar bilgileri paylaşın lutfen.
Bu yazıyı okuyup hÂl motive olamadıysanız , kendinizi 1 guncuk, sadece 1 guncuk "deneme gunu" ne sokun. Sadece yarın icin bu listeyi uygulayın. Midenizin size teşekkur ettiğini hissedeceksiniz. Gece mideniz boş uyuduğunuz icin ertesi gune zımba gibi dinc bir şekilde uyanacaksınız. Nefes alışınız bile rahatlamış olacak. Ne mide yanması ne gurultu, ne asit, hic birşeyden eser kalmayacak! Bir de gun icinde Leslie 1 mile ı youtube tan acın ve sadece oturup izleyin. Oylece bakmak icin, eşlik etmeyin.
Evet benimle birlikte bu yola baş koyacak birileri var mı arkadaşlar? Haftada 1 tartılıp kac yuz gram vermişiz beraber yol alırız, birbirimize destek oluruz , ne dersiniz?