Selam Arkadaslar,
bu yaziyi bugun okudum, sizlerle paylasmak istedim...Bu diyeti bilen ve ya uygulayan arkadaslar varsa, lutfen bilgilerini paylassinlar.
Eklemeden once sitede arastirdim ama bulamadim !
Uzman detoks diyeti
Limonata diyeti, uzman detoks diyeti veya akcaağac şurubu diyeti olarak da biliniyor.
Limonata diyeti, limon, akcaağac şurubu, kırmızı biber iceriyor. Bu karışımı gunde 6 - 12 kez ile bir bardak tuzlu su, gunde 2 kez musil etkili bitki cayları da iciyorsunuz.
Stanley Burroughs tarafından 1976 yılında The Master Cleanser adlı kitapla adını duyuran diyet, kilo vermekten cok ulser ve toksinlerden arınma amaclı olarak uygulanıyordu. 2005 yılında Peter Glickmanın, Lose Weight, Have More Energy, and Be Happier adlı kitabında 10 gunluk diyet olarak tekrar yayınlandı.
Vucudunuzu gercekten arındırıyor mu?
Diyetin temel malzemesi limon suyu toksinlerden arınmanıza yardımcı oluyor. Aslında mide asitleri limondan 10 kat daha guclu yani limondan daha az C vitamini almanıza neden olur. Akcaağac şurubu ve kırmızı biber bu etkiyi artırıcı ozellik taşır.
Aslında vucudumuz kendi kendini temizleme ozelliğine sahiptir ancak yediklerimiz mide asidinin etkisini azaltabilir. Bu karışım mide asidinin etkisini guclendirir. Vitamin ve minerallerin emilimini guclendirir.
Bu diyetin kalori değeri gunde 600-1200 kalori civarındadır. Yani her bardakda 100 kalori alırsınız. Yetişkinlerin gunde 2000 kalori aldıklarını goz onunde bulundurursak bu rejim hızla zayıflamanıza neden olur. Kilo kaybı sırasında hızla yağlarınız erir ancak vucudunuzdaki kaslarınızda zayıflar, beyin, kalp gibi organların kalori yakmaları yavaşlar ve enerjiyi korur.
İceceği nasıl hazırlayacaksınız?
2 litre su
1 bardak limon suyu
1 bardak akcaağac şurubu veya pekmezi
1-10 cay kaşığı arasında damağınıza gore acı biber
Hepsini karıştırıp calkalayın ve gunde 6-12 arası bardak icin.
Uyarı: Eğer ağrı, mide krampı, acı, halsizlik yaşıyorsanız bu ictiğiniz sıvı sebebiyle olabilir. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız icmeyin.
Bununla birlikte;
1. Bir fincan sinameki iceren bitkisel form cayı icin.
2. Her sabah 1 bardak tuzlu su icin.
3. Her akşam 1 bardak bitki cayınızı icmeyi unutmayın.
Bu hızlı diye 10 gunde etkili olmadıysa tekrarlamadan once 1 hafta ara verin. Diğer taraftan bu detoks sinuslerinizi acacak ve toksinlerden arınmanızı sağlayacak.
Bu diyet guvenli mi?
Sağlıklı biri 1 ya da 2 gun bunu deneyebilir ancak etkili olması icin 10 gun yapmak gerek. Bu da kulağa oldukca zorlayıcı geliyor. Diyetlerin duşuk kalorili olması, protein, vitamin, mineral ve iyi yağlar icermesi gerekiyor. Bu diyet size kilo verdirebilir ancak cok fazla enerji harcamanız gerekiyorsa uygulamak icin bir daha duşunebilirsiniz.
-alinti-
Uzman detoks diyeti ...
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Uzman detoks diyeti ...