Merhabalar. Şu an bir Anadolu lisesinde 10. sınıf oğrencisiyim (daha doğrusu 10 bitti, 11'e gectim). Ve şu an alan secimi yapılıyor. Normalde isteğim sozel secip sozel okumak, daha sonra da universitede sinema, televizyon bolumu okumaktı. Ama ne yazık ki okulumuzda sozel sınıfı acılmıyormuş. Ben de bayağı bir duşundum ve sonunda dil bolumunun daha mantıklı olduğu kanısına vardım. Cunku ileride farklı bir ulkeye yerleşmek istiyorum (hatta buyuk ihtimalle yerleşeceğim). Ve orada hem calışıp (veya kendi işimi kurup) hem de oyunculuk eğitimi almak istiyorum. Cunku en buyuk hayalim oyuncu (aktor) olmak.

Şimdi ben dil bolumu secsem en kotu B1-B2 İngilizcem olacak (ben calışarak C1-C2'ye cıkarım ve benim icin cok iyi olur). Ama daha sonrasında gidebileceğim doğru durust bir universite yok. Cevrem İngilizce oğretmenliği okursun diyor ama ben istemiyorum. Zaten en başından beri istediğim bir universite yoktu, kendi kendime demiştim ki: Aktor olmak istiyorum. Bunun icinde en mantıklı 2 universite sinema, televizyon ve konservatuar. Oradan da sinema, televizyonu sectim. Ama şimdi sozel bolumu acılmayınca ben de kalakaldım. Ve sanırım dil bolumunu sececeğim. Ve bundan pişman olmayacağım ama universitede ne yapabilirim? Dil okuyarak sozel bir bolume gidebilir miyim? Veya başka bir alan secsem daha mı iyi olur (eşit ağırlık falan)? Yoksa dil alanından girilen bana uygun bir universite var mı? (Bana uygundan kastım: Aktorluk & girişimcilik - E-Ticaret).