Cok enteresan bir olay yaşadım ben bu ay.
Oncelikle okulumuzda kelebek sistemi denilen olay var yani kimse kendi sınıfında sınava girmiyor.(amac kopyayı engellemek)
Coğrafya hocası dosyasını sınıf başkanına teslim etmiş (sınavdan 1 ders once bize dersi vardı) ve oğretmen masasının ustune koymasını rica etmiş.
Başkanda oyle yaptı ve teneffuse cıktı. Ardından 3 kişi beraber hocanın cantasını acıp icinde cevapları da olan sınav kağıdının 1 sayfasının fotoğrafını cekip diğer sayfanın da sorularını deftere yazmışlar. Sınava sadece 30 dakika gibi bir sure vardı herkeste telaş vardı bende nasibimi uzaktan da olsa aldım 4,5 soruyu bana soylemişlerdi ama herkes kağıda yazıp tum soruları kopyayla yapacaktı. Ben ise toplasan 20 puan edecek cevabı kendi rızamla bile değil kulak misafiri diye de tabir edebiliriz, duymuştum. Sınav bitti kağıtlar toplandı 1 hafta gecti, malum hoca da sorunlu birisi değil tum sınıf yuksek alınca bir şaibe olduğunu anladı cunku sınıfın ilk donem coğrafya ortalaması duşuktu. Ardından cantasını karıştıranları başkana mesajla sordu. Başkan bilmesine rağmen arkadaşlarını satmamak icin soylemedi, hocanın verdiği cevap ise "ben zaten biliyorum sadece senden duymak istedim" di. Daha sonra hoca bu sınavın gecersiz olduğunu sınavı tekrarlayacağını soyledi. Gecen hafta perşembe gunu icinde tarih vermişti. Ben o gun gelememiştim raporumda vardı arkadaşlarım sınav olmuş hepsi yine yuksek bekliyordu(70-80-90 civarı). Yani sınav kağıdı aşırı zor bir şey değildi. Oğle arası başkan beni aradı ve oğleden sonra gelmezsem bana 0 vereceğini sınıfa soylemişti hoca. Resmen sinir krizi gecirdim sınav sorularını ben calmadım, dosyasını ben karıştırmadım ustelik raporum var o gun hastaydım o sinirle hocaya yazdım ve durumu anlatıp raporlu olduğumu soyledim. O da gecmiş olsun haftaya olursun diye geciştirdi. Arkadaşlarımın sınav notunu e-okula girince herkes şoke gecirdi 50'ler 40'lar havada ucuşuyordu. Daha sonra kağıtları sınıfa getirdi hoca. Cevap anahtarını da tahtaya yazdı. Cevap anahtarı ile aynı cevapları yazmazsan direk 0 veriyordu o soruya. Dun ise ben sınav oldum bana 5 soru sormuştu sınav demek istemiyorum cunku kendisinin bile yapamayacağı soruları sormuştu bana. El yazısı ile yazılmış okuması bin bir dert sorulardı bunlar. Oyle boyle 32 almıştım bana da aynı muameleyi gosterdi tam cevap vermediğim sorulara direk 0 verdi. "orneğin: Bozkır nedir? Hangi bitkiler bozkırı oluşturur? Bozkır nedir sorusuna cevap verip 2. soruyu yapamayınca direk 0'ı geciyordu." velhasıl kelam ben sınavdan 32 aldım ve kabullenemiyorum bir turlu. Cunku o sınavda kopya olayı olmasaydı ben 70 80'i gececeğimden emindim.
Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Coğrafya sınav soruları calındı
Liseler0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Coğrafya sınav soruları calındı