Merhaba arkadaşlar, ben onumuzdeki sene 11. sınıf olacağım ve neredeyse matematik temelim yok denecek kadar az. Coğu şeyi unutmuşum, bugun surekli TYT-AYT hakkında ne yapılmalı nasıl calışılmalı gibi gorduğum bircok acılan konu dolayısıyla boyle bir rehber yapıyorum. Nasıl calışılmalı konusunda ve kendi yaptığım birkac orneği vererek yardımcı olmaya calışacağım.

Anlatacaklarım matematik temeli zayıf, belki olmayan, sorularda kalem oynatamayan yani kısacası ben gibi arkadaşlara tavsiyelerde bulunmak icin hazırlandı. Eğer siz iyi bir Anadolu veya Fen lisesine gidiyor iseniz okumanızı gerek yok zaten coğu şeyi halletmişsiniz. İlla okuyacak iseniz buyurun gecelim.

Kendimden ornek vereyim; ben bu yaz tatilini evde gecireceğim ve TYT konularına calışıp eksiklerimi gidereceğim ki AYT konularına gecerken yani Trigonometri, Geometri gibi konularda zorluk cekmeyeyim. Aynı zamanda bu evde calışmaya ek dershaneye yazıldım ve matematik yaz kampına başlayacağım. Yaz boyu dershanede sadece matematik ve geometri dersleri alacağım, imkanınız varsa size de tavsiye ediyorum.
Plan yapımı:​ Arkadaşlar, plan yapmak bu konuda cok onemli. LGS zamanında plansız ve programsız doğaclama calışarak cok ağır bir darbe yedim. Şu an okuduğum okul bir meslek lisesi, her ne kadar LGS puanım ile yerleşsem bile sonucta bir meslek lisesi ve diğer anadolu liseleri veya fen liselerine giden arkadaşlardan daha kotu bir eğitim aldığım acık. Sizlere tavsiyem; oturun ve bir planlama cıkarın, en azından gunluk 2 saat calışın ve ardından 1 saat kitap okumaya ozen gosterin. Paragraf soruları cozun. Şunu da ihmal etmeyin; yaz ayındayız ve eğlenmek de hakkımız. Eğlenceyi ve tatili hayatınızdan cıkarmayın, cok sıkarak başlarsanız bu sefer seneye cok sıkılırsınız ve derslerden koparsınız.
Matematik Dersi:​ Eğer benim gibi temeliniz yok ise, 9 ve 10. sınıf konularını da unuttuysanız benim de aldığım Antremanlarla Matematik 1 ve Antremanlarla Matematik 2 kitaplarını oneririm. Bu kitaplar en temelden başlıyor, ozellikle birinci kitap toplama ve cıkarma işleminden başlıyor. Evet, yanlış duymadınız, toplama ve cıkarma, 1. kitabı ben, en temelden konuları anlayıp sadeleştirme hataları yapmamak icin tercih ettim. Sizin temeliniz bu kadar zayıf değil ise 2. kitaptan devam edebilirsiniz. Unutmayın, TYT konularını halletmeden AYT konularına geciş yapmak intihardır cunku temelini TYT oluşturur. Bir nevi temeli zayıf bir gokdelen yapmaya benzer.
Fonksiyonlar Konusu:​ Arkadaşlar, Gri Koc izlerken bahsetmişti; 10'dan 11'e gecerken fonksiyonlar konusunu iyice anlayın demişti. Eğer fonksiyonlar konusunda takılıyorsanız, yapamıyorsanız koklu ifadelere, uslu sayılara ve mutlak değere mutlaka goz atın cunku fonksiyonları yapmak icin bu konuları adımız gibi bilmemiz gerekiyor. Eğer AYT konularını da halledeceksek fonksiyonlara ihtiyacımız var. Fonksiyon şart!
Turkce Dersi:​ Arkadaşlar, bu yaz illaki dil bilgisini halledeceğiz diye bir kural yok. 11. sınıfın icinde de dil bilgisi halledilebilir ancak siz de biliyorsunuz ki okuduğumuzu anlamak yeni nesil soruların anahtarı ve bunun icin gunde 30 ila 50 soru arasında paragraf soru cozumu gercekleştirmek şart. Bunlara ek gunde 1 saat kitap okuyabilirsiniz, bu şekilde okuma ve anlama yeteneğimizi geliştirecek, karşımıza cıkan 1 sayfalık hikaye gibi matematik sorusunu cozerken en azından sorunun ne anlatmak istediğini anlayacağız. Henuz paragraf ile ilgili bir kitap almadım, onun icin internetten cozuyorum. Varsa kaynak oneriniz, cozduğunuz, onerebilirsiniz.
Kapanış:​ En nihayetinde henuz 11'e yeni geciyoruz ve onumuzde 2 yıllık bir surec kaldı. Bu sure icinde kendimizi cok ust duzeyde, sıkmadan, gunde 2-3 saatlik calışmalar ile başarıya ulaşabiliriz.

Umarım etkili bir rehber olmuştur. Kendi yaptıklarımdan ve dershanedeki oğretmenlerimden aldığım goruşler uzerine boyle bir şey hazırladım. Sizin de yaptığınız ve onerebileceğiniz şeyler var ise soylemekten cekinmeyin lutfen.
Umarım işinize yarar.