Selam. Oncelikle biraz uzun bir yazı olacak onu belirteyim.

10. sınıfım, okul bitiyor ve bolum secme zamanı geldi. Form verdiler, şu anlık sayısal sectim. Gelelim derdime;

Sayısal ve Dil bolumu arasında cok gidip geliyorum. Yani cok kararsızım. Eşit ağırlık bolumunu en baştan eledim hic ilgi alanım değil. Okulda Sozel bolumu acılmadı. Zaten sevmiyorum. Gelelim benim durumuma;

Sayısal bolumunu de Dili de seviyorum. Sayısal derslerim şu an duşuk. Sebebi ise 10. sınıfta ipleri kacırmam. Calışmadım ve sonucu boyle oldu. Ama bu sene boyle oldu, normalde başarılı bir oğrenciydim. İngilizcem ise iyi. Kelime oğrenmeyi seviyorum. Dizi, oyunlardan da oğreniyorum. Cumle kurmak, İngilizce konuşmak zevkli geliyor.

Benim kararsızlık sebebim aslında cizim yeteneğim. Ben manga ciziyorum. Manga dışında da ciziyorum ama Manga cizmek bana gore daha zevkli olduğundan Manga ciziyorum. Cizim alanından anlayan insanlara danıştım ve yetenekli olduğum, kendimi geliştirme m gerektiğini soyluyorlar. Ve ben de cizim yapmayı seviyorum, ciddi manada cizimimi geliştirmek istiyorum. Sayısal secip de cizime vakit bulamam diye endişeliyim. Sayısal yoğun bir bolum. Her turlu 2 bolumde de calışma bilinci kazanmam gerekiyor zaten de problem o değil. Dilin de, sayısalı n da onu acık. "Dil secme ac kalırsın, iş bulamazsın" gibi duşunceleri de doğru bulmuyorum. Tabii yanlışım olabilir, beni duzeltin. Benim duşuncem dil secip cizimimi ve dilimi geliştirip ikisini birleştirip bir şekilde yol yurumek. Belki şansım doner yurt dışına da gidebilirim. Ki isterim.

Cizim, dil, ikisi de iyi opsiyonlar. Gonul ister sayısal da kalıp hem dile hem cizime hem sayısala calışayım, ama gun 24 saat. E nihayetinde ben de robot değilim.

Boyle kararsızlık icerisinde kalakaldım. Hani sayısalı calışıp yapabilirim diye duşunuyorum ama bilmiyorum. Zaten sayısal veya dilden birini yapamama gibi bir durumum olsa diğer alanı secerim. Ama ne yapabileceğimi bilmediğim icin kararsız kaldım. Uzun oldu, okuyanlara teşekkur ederim. Duşuncelerinizi bekliyorum, cidden zor durumdayım her fikri duymak isterim.