Aydın ’ın Didim ilcesine bağlı Akbuk Mahallesi'nden 2017 yılında ticari balık teknesi işleten Ahmet Sakak, cocukluk arkadaşı ve aynı zamanda iş ortağı olan Suleyman Ucar (32) ile denize acıldı. Birkac saat sonra Ucar, Akbuk iskelesine yalnız donerken Sakak'tan bir daha haber alınamadı. Ahmet Sakak'ın ailesi ve o donem nişanlısı Ozlem Karademir ise Sakak'ın bulunması ve olayın araştırılması icin TV programlarına cıkarak yardım istedi. Olayla ilgili olarak o donem gozaltına alınan Ucar, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 4 yılın sonunda 2021 yılında, Akbuk acıklarında deniz patlıcanı avcıları tarafından Sakak ’ın kafatası ve kemikleri bulundu. Sahil Guvenlik ve emniyet guclerine haber verildi. Olayın Sahil Guvenlik'e bildirmesinin ardından Didim İlce Emniyet Mudurluğu ekipleri bolgede 11 balık adamla arama calışması başlattı. Yapılan calışmalarda dalgıclar farklı bir bolgede denizin dibinde bu kez telle tekne akusune bağlanmış durumda insan kemikleri ve ayakkabı bulundu. Deniz dibinden yuzeye cıkmaması icin ağırlık olsun diye akuye bağlanmış durumda bulunan insan kemikleri ve ayakkabı kıyıya cıkarılarak incelemeye alındı. Sakak ’ın babasından alınan DNA testi sonrasında, iskeletin Ahmet Sakak'a ait olduğu ortaya cıkmıştı. Olayla ilgili gozaltı kararı cıkartılan Suleyman Ucar ise yurt dışından Turkiye'ye giriş yaptığı an yakalanarak gozaltına alındı. Ucar, poliste ve savcılıkta susma hakkını kullanırken, cıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gonderildi. 13 Ekim 2022 tarihinde Soke Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen cinayetin son duruşmasında Savcı, sanık Ucar icin tasarlayarak ve kasten adam oldurme suclarından muebbet hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti ise ‘Kasten Adam Oldurme ’ sucundan Ucar ’a 25 yıl hapis cezası verdi. Karar, Ucar ’ın avukatı tarafından istinaf mahkemesine taşındı. Kararla ilgili olarak değerlendirme yapan Ahmet Sakak ’ın ağabeyi Garip Sakak: “Bu ceza bizi tatmin etmedi. Bu kişi, arkadaşını bilerek tasarlayarak oldurdu. Oldurduğunu dahi halen itiraf etmedi. Hala sucunu kabul etmiyor. Tasarlayarak benim kardeşimi katletti, cezayı az buldum. Ağırlaştırılmış muebbet cezası alması lazımdı, dava sonucu istinafa gitmiş, biz daha bu işi peşindeyiz. Karara biz de gerekirse itiraz edeceğiz. En ağır cezayı almasını istiyorum.” dedi.