Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım . Bende diyet yapmaya başladım daha bir hafta oldu ve 2 kilo gitti bile. Şimdi ilk once şunu soylip boyum 1.72 kilom 73 benim ozellikle basen bolgemde yağlanma cok var. Armut tiplerdenim Şimdi başlıyoruz. Arkadaşlar kilo vermek icin kesinlikle uyku duzeniniz cok ama cok onemli. Saat 22:00-01:00 Arası kesinlikle uyumamız lazım hatta gece bire bile kalmamız lazım. Vucudumuzun alması gereken karbonhidrat, protein, yağ (evet yağdan bahsediyorum ve su. Protein bizim icin cok onemlidir. Olmazsa olmazdır. Yumurta, tavuk, kırmızı et, balık vs.. Karbonhidrat da ise nohut, barbunya, kurufasulye, meyvelerde karbonhidrattır. Sebzelerde lifli karbonhidrattır. Karnıbahar, ıspanak, lahana vs. Şimdi arkadaşlar akşam yemeğini en gec 8 de yemeniz gerekmektedir. Cunku vucut o saatlerden sonra hazmı zorluyor. En onemlisi ise akşam saat 5 ten sonra meyve dahil karbonhidratı yemeyi kesin. Cunku biz karbonhidratları bize enerji versin diye yeriz. Gelelim yağ kısmına. Evet vucudumuz iyi yağlar alsınki kotu yağları parcalasın. Mesela kuruyemiş (fındık, badem, ceviz), avakado, hakiki zeytinyağı, keten tohumu. Keten tohumunu aktarlarda bulabilirsiniz susam gibidir fakat onu cektirin oyle yenmez. Cektirdiğiniz zaman salataların icine katıp yiyebilirsiniz. Ve olmazsa olmazımız su. 90 kilo ve uzeri insanlar icin su icmenin ortalaması 3-3.5 litredir. 90 kilo altı icin 2-2.5 litredir. Evet bu saydıklarımız her gun kesinlikle bir oğunde yemek zorundayız. Ozellikle protein. Bne oyle sabah şunu yicem akşam bunu yicem yapmıyorum. Sabah kalktığımda ilk işim su icmektir. Sonra aradan zaman gecmesini beklerken odamı falan toplarım. Hareket etmek her zaman onemlidir. Sonra kahvaltımı yapıyorum. Peynir, domates, salatalık, zeytin yumurta. Ben hic bir turlu ekmeği yemiyorum. Birde saatle iş yapmıyorum. Biraz vucudunuzu dinleyin acıkmaya başlayınca sinyaller veriyor zaten. Hemen elinize alın elma yiyin. Ardından kuruyemiş yiyin. Oğlen kendime corba yapıyorum iciyorum. Sonra gene portakal yiyorum. Sonra kendime salata yapıyorum koca bir kasede icine bir kaşık hakiki zeytinyağı koyuyorum limon sıkıyorum ama tuz atmıyorum. Zaten tıka basa doyuyorum. Acıkınca elime bir havuc alıp yiyorum. Akşam 5 e kadar karbonhidrat bolumumu dolduruyorum. Akşam ise tavuk haşlıyorum yiyorum. Balık ızgara yapıyorum hep boyle. Aslında kendinizi bildiğiniz surece cok rahat kilo verirsiniz. Hareket etmek ve su icmek en onemli faktordur unutmayın. Yemek yaparken bile hareket edin. Karıştırırken kalcanızı ona gore sallayın Bu bile kalori yakmanıza yardım edin İlk zamanlar cok zorlanabilirsiniz ama alışır vucudunuz emin olun Acıktığınızda biskuviydi başka bir şey yerine bir domates, bir meyve, bir salatalık hep bu tarz yemeye bakın. Tatlıyı cok seven arkadaşlar icin ise cunku ben de tatlıyı cok aşırı severim 1 litre suyun icine 2 tane cubuk tarcın atın. Onu gun boyunca icin. Hergun yenisi koyun ama. Elma yerken tarcını uzerine serpin. Bunlar tatlı isteğinizi bastıracaktır. Birde yeşilcay icin. Ben cok acı oluyor diye hibiskus otunuda atıyorum. Hem o otda şekerinizi dengede tutuyor. Umarım yazdılarım işinizi gorur. Hepimize kolay gelsin