Kendimi bildim bileli ŞİŞKOYUM! tum şişmanların yaşadığı sorunları bende yaşadım. butun okul hayatım boyunca dalga gecildi.istediğim cicili bicili onlukleri giyemedim cunku beden olmadı hic bi zaman. ilkokul 5. sınıfta annem uzerime onluk bulamadı diktirmek zorunda kaldık.okul formalarının hep en buyuğu alındı. pileli eteklerin pileleri hemen patlardı dibinden. yada fermuarlar hep bozuk =( en boy hep ortalamanın ustunde. dolayısıyla 10 yaşında ergenliğe girdim kızlar sokakta oynarken ben ewde pedimle barışmaya calışıyodum karın ağrılarıyla kıwranıyordum. beden dersleri kabus. kıyafet bulmak kabus. dalga gecenlerle baş etmek hani o aldırmıyorum tawrını takılmak o kadar zor ki.... bi de bakışlar surekli uzerinde hissi.
mesela sokakta oynayamadım gonlumce. alay edildim. saklambacta saklanamadım. şuursuzca koşturulup yarışlar yapılırken katılamadım. hep en sonuncuydum. zaten kimse de reakip gormedi beni. bir gun balkondan sewdiğim cocuğu seyrediyorum. aşağa indim we tesadufen o sokaktan geciyomuş gibi yurudum. kendisi ingilizce kursundan arkadaşımdı. top oynuyorlardı tam yanından gecerken soylediği hic aklımdan cıkmadı bundan sonra da cıkmaz " aaaa bu bizim kadrolu ayı değil mi?" kac gece yatakta ağladığımı hatırlamıyorum bile...daha bircok ornek werilebilir eminim benim gibi boyle olaylar yaşayanlar olmuştur.
neyse gel zaman git zaman bende bilincsizce bir cok diyet yaptım kimi zaman başarılı oldum kimi zaman başarısız. kiloları werdim aldım werdim aldım verdim aldım.... diyetteyken biri bana " aa zayıflamışsın ne guzel olmuşsun" dediklerinde rahatladım yedim. profesyonel bir yardım almadan seneler boyle geldi gecti...
universite yıllarına geldim.artık ben nefsime yenilmiştim. diyet falan mumkun değildi sadece yiyiyordum. kızlarla alışverişe gidiliyor. ustlerine başlarına harika şeyler buluyolar bana hic birinin bedeni olmuyor...millet cuzdanları boşaltıyor ben bir lira harcayamıyorum. harclığım surekli birikiyor. artık okula bile gitmek istemiyordum her gun kalktığımda giyinmek benim icin bir işkenceydi. her alışveriş donuşu yarın başlıyorum diyorum ama boğazımı tutamıyorum. bu arada bi erkek arkadaşım oldu. platonik olmayan ilk aşkım! ( benim gibi kızlar bilir bizim sayısız platoniğimiz olur) ve bana surekli aynı şeyleri soyledi. " aşkım biraz kilo wersen... aşkım bu elime gelen yağlar olmasa..."
alışverişimi hep annemle yaptım. marks & spencer bizim kurtarıcımızdır. zayıf kızlar aynı paraya 10 parca alır ben tek parcaya dunya para weriririm. olsun yeterki ustume uysun gobeğimi kapatsın. yağlarımı gostermesin....
yaklaşık 5 yıl aradan sonra yine bir gun diyete başladım. bu sefer kesin başarıcam dedim. yemedim evet yemedim. duzenli spor yaptım... ama yanlış giden bişeyler wardı baskul yerinden hic kıpırdamıyordu. daha onceleri boyle olmazdı. veremiyorum diyip konuyu kapattım. kolayıma gelmişti. derken annem kendini iyi hissetmemeye başladı benim tombiş annem hızla kilo wermeye başladı. iştahı tamamen kapanmıştı. tahliller testler derken o nalet hastalıkla tanıştık. GUATR!!! ceşit ceşitmiş anneminkisi zehirli guatr mış acil ameliyat edilmesi alınması gerekiyormuş. bide zaman kaybetmeden tedawiye başladık. tiroid bezi alındı. aylarca suren kontrollerden sonra hormonları duzenlendi. ama meret durduğu gibi durmuyor bigun oyle bigun boyle...
ha bu arada ben surekli kilo alıyorum. bi guzelde kabullendim. hani derler ya " saldım gitti" yaz tatili ailecek yazlıktayız bende korkunc bi kulak ağrısı dayanamıyorum. kbb ye gittik. dr muayne etti ama bunun benle alakası yok senin lenf bezlerinde problem war acil ultrason cektirmen lazım dedi. butun boynumun ultrasonu cekilirken dr lenf bezlerini bıraktı. tiroid bezindeki anomaliliklerden gozunu alamadı.boyle harabiyet gormedim ben dedi. hoppalaaaaaaaa
tabi annemden tecrubeliyiz ya... endokrin uzmanımız mewcut. tuttuk onun yolunu testler tahliller....
Teşhis: HASHİMOTO =(
meğerse kabus dolu gunler bundan sonra başlıyomuş. odemler, şişkinlikler, halsizlikler, uyku duzensizlikleri SUREKLİ kilo alımı, adet duzensizlikleri...... saymakla bitmez.
ege universitesine gittim obez okulundan yardım aldım. diyetisyene gittim,spor salonlarına yazıldım ama nafile insanın bu işi beyninde bitirmesi geerekiyo...
biliyorum cok abartıyomuşum gibi geliyo ama ceken bilir hormonal duzensizliklerle baş etmek cok zor
--------------------------------------------------------------------------------------------
EVET gelelim asıl meseleye kim demiş tiroid hastaları kilo weremez diye. hayır veririz. Cok yavaş veriririz gıdım gıdım veririz ama veriririz. bu hastalıkla ilgili bir cok şey araştırdım. wardığım sonuc bu
BİZDE ZAYIF İNSANLAR OLABİLİRİZ AMA DAHA COK CABA VE BİR O KADAR DA YAVAŞ YOL ALIRIZ...
EVET kızlar benimle birlikte beyninde bu olayı bitirenleri gormek istiyorum. sizinle beraber hep birlikte yol almak istiyorum. burda birbirimizin en buyuk destekcisi olucaz. bize bizden fayda war ancak