Okulların acılması yaklaşıyor. Okul duzenine geciş bir adaptasyon gerektirir. Uzun yaz tatilinde kurallar esner, beslenme ve uyku duzeni değişir. Oysaki okul zamanı duzen zamanıdır. Okulların acılması ile birlikte cocuk farklı ve disiplinli bir cevreye girer, beslenme ve uyku duzeni değişir, ruhsal ve fiziksel yorgunluğu artar. Ustelik bu donem iklim değişikliğine bağlı olarak salgın hastalıkların da başladığı donemdir. Bu nedenle cocuklarımıza hijyen kurallarının, duzenli beslenme ve uykunun oğretilerek bu doneme hazırlanması gereklidir.
Bu doneme gecişte okul ile ilgili onlemler de onem taşımaktadır. Cocukların sınıflarının guneş gormesi, havalanmalarının iyi sağlanması ve ic dekorasyonunun sağlığa zararlı olmayan malzemeler ile yapılmış olması gereklidir. Ayrıca okullarda kazalara karşı onlemlerin alınmış olmasına dikkat edilmelidir. Okullar acıldıktan sonra cocukların kullandığı ortak alanların iyi temizlenerek hijyenin sağlanması gereklidir. Cunku bu ortak eşya ve alanlar toplum kaynaklı enfeksiyonlar icin taşıyıcı gorevi gorur.
Sonucta toplum kaynaklı enfeksiyonlar her cocuğun zaten normalde karşılaşacağı ve gecireceği enfeksiyonlardır. “Okul bağışıklık sistemimizi de eğitir”. Aileler olarak cocuklarımızı bu surece iyi ve guclu bir şekilde hazırlarsak enfeksiyonların ustesinden geleceklerdir. Aileleri tarafından okul donemine iyi hazırlanmış miniklerin başarı ile bu sureci gececeklerine inanıyorum.
Bende sağlıklı ve verimli bir eğitim donemi diliyorum.

[h=2]Antalya Cocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]