Merhabalar. 11.sınıf sayısal oğrencisiyim. Bu donem edebiyat ve biyolojiden kaldım. Yonetmeliği okuduğumda alt sınıflardan 6 zayıf olur ise oğrenci o yıl başarısız sayılacaktır yazıyordu. Ortalamam 65+ ve ikinci sınavlara girmemek icin dilekce verdim. onceki sınıflarda (9. ve 10. sınıf ) toplamda 7 zayıfım vardı ama edebiyatım 50+ olduğundan daha onceki sınıflarda sorumlu olarak değil direkt sınıfı gectim. Kısacası ortalamam 50 ustu ve baraj dersten kaldım. Alt sınıflardan da zayıfım vardı. Kalır mıyım? Haziran ayında sorumluluk sınavları olacak ve sadece edebiyatı vermem yeterli olur mu?
Konuyla ilgili M.E.B maddesi : MADDE 58-(1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki donem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını gecemeyen oğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını gecer. Ancak alt sınıflar da dÂhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve gecişler nedeniyle ortaya cıkan sorumlu dersler bu sayıya dÂhil edilmez.
Alt sınıflarda zayıf ders olduğunda sınıfta kalır mıyım?
Liseler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Liseler
- Alt sınıflarda zayıf ders olduğunda sınıfta kalır mıyım?