Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Butunleşik Kamu Mali Yonetim Bilişim Sistemi'ne ilişkin bilgi verdi.
Geliştirdikleri yazılımın onemine dikkati ceken Nebati, "Kamu maliyesinde gercekleştirdiğimiz teknoloji reformu ile yeni bir donemi başlatıyoruz. Geliştirdiğimiz yerli ve milli yazılım teknolojisiyle butcenin oluşturulmasından kesin hesabın cıkarılmasına kadar tum mali surecleri elektronik ortama taşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Nebatinin paylaşımında yer verdiği infografide, Butunleşik Kamu Mali Yonetim Bilişim Sistemi Projesi'nin bazı detayları da aktarıldı.
Buna gore, elektronik belge altyapısına ve acık kaynak kodlu yazılım mimarisine sahip, uluslararası standartlara uygun Muhasebe Bilişim Sistemi'nin, merkezi yonetim kapsamındaki tum idarelerde ve talep eden diğer kurumlarda uygulama calışmaları yapılıyor.
E-FATURA UYGULAMASI
Proje kapsamında, muhasebe sistemiyle uyumlu harcama yonetim sistemi hayata gecirilirken e-Fatura uygulamasıyla kağıt fatura kullanımını kaldırılıyor, e- Tahsilat altyapısı guclendiriliyor, e-Teminat altyapısı yaygınlaştırılıyor, e-belge donuşumu gercekleştiriliyor.