2020 yılında ABD Adalaet Bakanlığı’nın actığı “vergi kacırma” davasının ardından gorevinden istifa eden ve yetkililece de kefaletle serbest bırakılan Arthur Hayes o donemden bu yana ceşitli blog yazıları ve katıldığı podcast’lerdeki yorumlarıyla piyasa değerlendirmeleri yapıyor.
Hayes’in yorumları buyuk bir kitle tarafından takip edilirken unlu trader son olarak katıldığı bir Youtube yayınında Ethereum’un rakiplerinin onemli getiriler sağlayabileceğini belirtti.
“Para kazandırsalar da rakip olamazlar” Hayes Ethereum’un rakipleri olarak gorulen 1. katman projelerinin onemli getiriler sağlayabileceğini ancak uzun vadede Ethereum’a rakip olamayacaklarını soyledi:
“Ethereum’un rakibi olarak gorulen projeleri dipten almak tabii ki mantıklı olur. Bu projeler hızlı yukseliş gosteriyorlar. Ancak ben uzun vadede Ethereum’a rakip olabileceklerini duşunmuyorum. Hızlı işlem ya da ‘Şu kadar saniyede şu kadar işlem’ gibi detaylar onemli değil. Bu iş geliştirici işi! Ethereum’un binlerce geliştiricisi var. Ona rakip olabilecek bir blok zincirinin belki birkac yuz geliştiricisi olur. Ancak bir ekosistemi canlı tutan geliştirici sayısıdır. Uygulamaları yapan onlardır”
“Solana hızı ikinci boğada etkili olmayabilir” Her projenin boğa sezonlarında insanları ikna edecek bir anlatıya sahip olması gerektiğini belirten Hayes şu ifadeleri kullandı:
“Bircok projenin ilk etapta Ethereum’u kopyaladığını goruyoruz. Bu olabilir. Son yok. Ornek olaak Solana… 1 doların altından altığ 200’lerden satabilmek harika bir işlem. Ama şimdi 30 doların altında. Bir sonraki dongude insanlara vadettikleri bir şey var mı? Cunku artık ‘Ethereum cok yavaş. Solana’da ise saniyede bircok işlem sonuclanıyor’ anlatısı gecerli değil. Bu ilk dongude işe yarar ama ikincisinde değil. Teknik olarak grafik iyiyse bu projelere biraz para yatırabilirim ama uzun vadede Ethereum’u gececeklerini duşunmuyorum”