Merhaba, gercekten moralimin ne kadar bozuk olduğunu kimse anlayamaz şu anda. Ortaokulda donem sonlarını 95+ ortalama puanı ile kapatıp 9. sınıfı 89 ortalama ile kapatan ve hayatında hic teşekkur almamış biri olarak 2. donem sonunda teşekkur alacağım.
Takdir almanın zor bir şey olmadığının farkındayım. Fakat hicbir zaman dersleri bu yılki kadar salmamıştım. Aslında 10. sınıfın ilk donemi okula "her dersi paralel bir şekilde her okul cıkışı calışacağım" duşuncesiyle başlamıştım ve yapıyordum da. 1. donemin 1.sınavları geldiğinde cok yuksek notlar almıştım hatta kimya sınavında okulda tek 100 alan bendim. Daha sonra yuksek notlarımı gorunce biraz fazla rahata kapıldım galiba. "nasıl olsa yuksek alıyorum" diyerekten konuları okulda hic dinlememeye başladım ve diğer sınav donemleri geldiğinde sınavdan bir onceki gun bakıp uykusuz ve yarım yamalak konu bilgisiyle sınavlara gittim ve sonucun husran olmasına rağmen ilk donemin sınavlarından aldığım yuksek notların kurtarıcılığı nedeniyle takdir almayı başardım.
Biliyorum takdir ve teşekkur mevzusu cok sacma. Matematiksel ve istatistiksel ortalamanın goz onunde bulundurulması gerekirken sadece "2 kelimeden hangisi gelmiş acaba?", "AAA takdir almış, bu oğrenci aptal galiba" cumlelerini kuran bir ulkede yaşıyoruz. Ama ailemin benim hakkında ciddi duşunceleri var ve benden beklentileri yuksek iken karnemdeki matematiksel verinin rezilliğini aileme hangi yuzle gostereceğim bilmiyorum.
LGS sınavında %2'lik dilime girmiştim, ailem başarılı olduğumu duşunuyor ve ben kendimi bu bataklığın icinde buldum. 2.donem 1.yazılı da aynı rahatlığı yaşayıp rezil notlar aldım matematik dışında. Ve 2.donem de takdir alabilmek icin 2.donem 2.yazılıları iyi notlarla kapayayım dedim ve kapatmama rağmen 2.donem 1.yazılıların berbatlığı nedeniyle takdirle kapatamadım.
YKS sınavına OBP puanının eklendiğini biliyorum ki bunun dunyanın en maymunca duşunulmuş sistem olduğunu da biliyorum. Neden sacma olduğunu acıklamaya zaten gerek yok. Fakat ben derece hedefliyorum ve duşuk OBP ile derece yapılır mı yapılmaz mı internette kaynak da bulamıyorum ve biraz gerginlik var ustumde.
Sadece biraz psikolojik destek almak icin yazdım. Nasıl duşunmem lazım? Bu OBP ile ilk 5.000 olur mu? Yardımda bulunursanız sevinirim.