Size soylemek icin az once gittim baktım, yoksa bakmıyorum bile, 96 bucuk kiloymuşum. Değişiyor ya, pek takip etmiyorum kilomu cunku pek de umursamıyorum o rakamı. Yani insan kendini bildiğinden beri boyle olunca bir sure sonra hic bir şey acıtmıyor. Yani bazen..

Boy var diye pek anlaşılmıyor diyorlar. 1.69 civarında boyum. Belki de daha uzunumdur bilmiyorum. 19 yaşındayım. İlkokul 1. sınıftayken bile kilodan goğuslerim vardı. Oyle rahatsız edici bir goruntum yok, yani yusyuvarlak değilim, yağlar vucuduma orantılı yayıldığı icin bu acıdan şanslıyım. Henuz 3 basamaklı bir rakam da gormedim. Bir ara 98 falan olmuştum ama..
Yaklaşık 5 sene once falan diyetisyene gittim. Cocuktum tabii. Ama 5 ayda 1 kilo zar zor verdim. Bıraktım. 2010 yılında bir ilac ictim, sanırım isim vermek yasak, o yuzden soylemeyeceğim, 2 ayda 17 kilo verdirdi, belki de hayatımda olduğum en zayıf halim oydu. 75 kilo olmuştum. Bir kutu daha aldım. Ama o pek işe yaramadı. Vucudum bağışıklık kazandı ilaca, ya da internetten aldığım icin bu kez etki etmedi, bilemiyorum. Onu da bıraktım. 1 sene icinde o 17 kiloyu geri aldım.
Spor yapmayı duşundum, evet, ama o kadar uşengec bir yapım var ki anca spor salonuna falan gitmem lazım ki birileri beni zorlasın. Ama maddi acıdan bu imkansız. Bir ara, gecen seneydi galiba, yağı kestim. Yani herşeyi yiyordum ama yağsız. Tavuğu haşlıyordum, brokoli, kabak, bezelye, patates, yoğurt. Başka bişey yoktu hayatımda. Sonra o da fayda etmedi. Onu da bıraktım.
Yemek yapmayı cok sevdiğimden yemeyi de cok seviyorum. Bu sene universiteyi kazanamadım. Ben guzel sanatlar lisesi muzik mezunuyum. Konservatuar şan bolumu denedim, olmadı. Eğitim fakultelerini denedim, olmadı. Okulun en iyisi olup kazanamayınca moralim alt ust oldu tabii. Sevgilimle de surekli aramız bozuktu. O İstanbul'da yaşıyor, ben İzmir'de. Uzak mesafe ilişkisi sırf kavga. Onsuzken de mutsuzum. Sigadaya da başladım. Bu sene benim icin cok kotu gecti ve bu aralar oldukca şiştiğimi hissediyorum. Adetim de gecikiyor 3 ay falan. Kilodan sanıyorum. Seneler once doktora gitmiştim kilomun sebebi bir hastalık mıdır diye, cok yemekten demişti. Aslında aşırı yemek yemiyorum.Ama dikkat de etmiyorum yani.
İlac, kur, diyet, ne olursa, bana onerebileceğiniz bir şeyler umarım vardır. Cunku hayatımda kendime dair takıdan başka alışveriş yapamadım. Ne ayakkabı, ne kıyafet. Sacımı kestirsem daha kilolu gorunucem. Yani bu aralar kendimi iyi hissettirecek şey bu olabilir. Zayıflamak. Yardımcı olursanız cok sevinirim. Okuduysanız teşekkurler.
Eren.