Anneler ve Babalarla paylaşabileceğiniz ve gerekli cok anlamlı bir yazı.Bilmiyorum daha once bu yazıyı gormuş olabilirsiniz ..Siz meslektaşlarımla burada paylaşmak istedim...

Sevgili Anneciğim ,Babacığım,

Butun duygu ve duşuncelerimi dile getirebilseydim,size şunları soylemek isterdim.
Surekli bir buyume ve değişme icindeyim.Sizin cocuğunuz olsam da sizden ayrı bir kişilik geliştiriyorum.Beni anlamaya ve tanımaya calışın.

Deneme ile oğrenirim. Bana ayak uydurmakta gucluk cekebilirsiniz.Oyunda,arkadaşlıkta ve uğraşlarımda ozgurluk tanıyın.Beni her yerde koruyup kollamayın.Davranışlarımın sonuclarını kendim gorursem daha iyi oğrenirin.Bırakın kendi işimi kendim goreyim.Buyuduğumu başka nasıl anlarım?

Buyumeyi cok istiyorsam da ara sıra yaşımdan kucuk davranmaktan kendimi alamıyorum. Bunu onemsemeyin. Bana yerli yersiz sozde vermeyin.Sozunuzu tutmayınca sizlere guvenim azalıyor.

Beni dinleyin. Oğrenmeye en yatkın olduğum anlar, soru sorduğum anlardır.Oğutlerinizden cok davranışlarınızdan etkilendiğimi unutmayın.Beni eğitirken ara sıra yanlışlar yapabilirsiniz.Bunları cabuk unuturum.Ancak birbirinizden saygı ve sevginizin azaldığını gormek beni yaralar.

Cok konuşup cok bağırmayın.Yuksek sesle soylenenleri pek duymam.Yumuşak ve kesin sozler bende daha iyi iz bırakır.”Ben senin yaşındayken….”diye başlayan sozleri hep kulak ardına atarım.

Kucuk yanılgılarımı buyuk sucmuş gibi başıma kakmayın. Bana yanılma payı bırakın. Yaramazlıklarım icin beni kotu cocukmuşum gibi yargılamayın.Ceza vermeden once beni dinleyin.Sucumu aşmadığı surece cezama katlanabilirim.

Beni yeteneklerimin uzerinde işlere zorlamayın. Ama başarabileceğim işleri yapmamı bekleyin.Bana guvendiğinizi belli edin.Beni destekleyin.Hic değilse cabamı ovun.Beni başkaları ile karıştırmayın,umutsuzluğa kapılırım.

Benden yaşımın ustunde olgunluk beklemeyin. Yuzde yuz durust davranmadığımı gorunce urkmeyin. Beni koşeye sıkıştırmayın.Yalana sığınmak zorunda kalırım.Sizi cok bunaltsam bile bile soğukkanlılığınızı kaybetmeyin.Kızgınlığınızı haklı gorebilirim.Ama beni aşağılamayın.Hele başkalarının yanında onurumu kırmayın.Unutmayın ki bende sizi yabancıların onunde guc durumlara duşurebilirim.

Bana haksızlık ettiğinizi anlayınca acıklamaktan cekinmeyin. Ozur dileyişiniz size olan sevgimi azaltmaz ,tersine beni size daha cok yakınlaştırır.

Biliyorum ara sıra sizi uzuyor. belki duş kırıklığına uğratıyorum .Bana verdiklerinizin yanında benden istediklerinizin cok olmadığını da biliyorum.Yukarı da sıraladığım istekler size cok geldiyse bir coğundan vazgecebilirim.Yeter ki beni ben olarak seveceğinize olan inancım sarsılmasın.

Benden ornek cocuk olamamı istemezseniz, bende sizden kusursuz anne-baba olmanızı beklemem.Sevecen ve anlayışlı olmanız bana yeter.

Sizin cocuğunuz olarak doğmak elimde değildi. Ama secme hakkım olsaydı, sizden başka kimsenin cocuğu olmak istemezdim

Sevgiler… Cocuğunuz…