Bakan Celik, 2007 yılında 40 bin oğretmen alımının gercekleşeceği mujdesini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, Van Kultur Merkezi'nde partililerle bayramlaştıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Celik, 2007 yılında 40 bin oğretmen alımının gercekleşeceği mujdesini verdi. Yeni butce yasası gereği 2006 yılında emekliye ayrılan oğretmen sayısının yarısı kadarının izin alınmadan atama yapılmasına imkan tanındığını belirten Bakan Celik, tahsis edilen kadro ve sozleşmeli oğretmenlerle birlikte 40 bin oğretmen alamınını hedeflediklerini soyledi. Celik, şoyle konuştu:

“Yeni butce yasası gereği 2006 yılında emekliye ayrılan oğretmen sayısının yarısı kadarını hic izin almadan atayacağız. Bunun sayısını belirledikten sonra net olarak acıklayacağız. Bu yıl genel olarak 23 bin yeni kadro kullanılmına izin veriliyor. 23 bin kadrodan yaklaşık 11 bini Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilecek. Oğretmen atamalarını da şubat ve ağustos ayları olmak uzere iki ayrı donemde gercekleştireceğiz. Sozleşmeli oğretmenlerinde kadro alımı icin calışmamız var. Atama doneminde başvuran sozleşmeli oğretmenler sıralamaya girip hic bir şeye tabi tutulmadan puanları tutması halinde kadroya gecebilecekler. Eğer puanları tutmazsa sozleşmeli olarak devam edecekler. Şu anda hedefimiz 40 bin yeni oğretmen alımı gercekleştirmektir. Umit ediyorum gecen yılki 40 bin sayısına ulaşacağız. Bunun 20 binini Şubat 20 binini de Ağustos ayında gercekleştireceğiz.''