Okuduğum okula (ertuğrul gazi Anadolu lisesi Tekirdağ/Kapaklı) 98 ortalama ile girdim. Derslerimin coğu iyiydi. Sadece 7. sınıftan beridir matematiğimde bir duşuş soz konusu. 7. sınıf son donemde matematik 2. donem 1. yazılı 96, 2. yazılı 69 geldi, geliş o geliş... Bir daha duzeltemedim. Bu sene sınıfı geciyorum fakat belge alamıyorum, ilk defa. Ve tahmin edersiniz ki matematikten kalıyorum. Bu sefer notlarım şoyle; 2. donem 1. yazılı 35, 2. yazılı 8. evet... 8. bu ne benim icin ne de ailem icin alışık olmadığımız bir şey. Bu durumdan hic memnun değilim, ama calıştığım halde bunu alıyorsam, buyuk bir sorun var demektir. Ustelik hocanın dediğinden farklı bir şey de yapmadim. Tonguc falan seyretmeyin, defterde ne yazdıysak ona calışın dedi, ben de oyle yaptım. Notlarımı cıkarırken defterden yararlandim. Ucgenlerde az cok iyiyim, yapabiliyorum, ama benzerlik 0. Sınav kağıdı onume geldi, defterdeki sorulara benzer hicbir soru goremedim. Yazabildigimi yazdım ve sınavdan cıktım. Sonuc 8! Hocaya matematiği iyi olanlar bile sınav sorularının değişik olduğunu soylediler, hocamız ise; hic mi dikkat etmediniz, bakın şu soruda gizli bir thales vardı, şu soru boyleydi falan dedi. Tamam suc bende, ya duzgun calışmıyorum, ya da verimli calışmıyorum. Ama bunu nasıl duzeltecegimi de bilmiyorum. Doğru calışma yontemini nasıl bulacağım, 10. sınıfta matematiğimi duzeltebilecek miyim? Yardımci olursanız cok sevinirim. Tum yaz tatilimi buna ayiracagim.