Arkadaşlar oncelikle herkese hayırlı gunler, benim şoyle bir sorunum var. Benim liseye giden bir erkek kardeşim var. Gecen hafta okulun bahcesinde arkadaşlarıyla sohbet ederken, cantasını arkadaşlarıyla beraber hemen yanlarındaki ağacın dibine bırakmışlar. Birisi kaşla goz arasında cantasını acmış ve bir takım eşyalarını falan almış. Daha onceden de birisi surekli sınıftakilerin eşyalarını calıyormuş zaten sınıfta bir hırsızlık olayı oluyormuş. Şuphelendikleri birisi var fakat kanıt olmadığı icin bir şey yapamıyorlarmış. Kardeşim cantasının acık olup eşyalarının olmadığını gorunce ve şuphelendikleri cocuğunda ortadan kaybolduğunu fark edince, cocuğu arayıp sen mi aldın, aldıysan cabuk getir demiş. Cocukta ben almadım demiş. Daha sonra kardeşim okul idaresine gidip eşyalarının calındığını kamera kayıtlarından bakıp kimse tespit edilsin, şikayetci olacağım demiş. Okul idaresi kayıtlara yarın bakacağını soyluyor. Ertesi gun o cocuk ailesini getirmiş okula, uzerine iftira atıldığını falan soylemişler. Onlarda kardeşimden şikayetci olmak istemişler. Kardeşim o aile gittikten sonra tekrar idareye gidip kayıtlara baktınız mı diye sormuş, yine sallamışlar sonra bakarız diye. Dun yine sormuş yine bakmadık demişler. Bugunde ben gittim, kamera kayıt almamış heralde o gun kameralar bozuktu falan dediler. Okul olayı sallayıp duruyor, yada benim tahminim o cocuğun ailesi geldi, kayıtların cıkmasına engel oluyor. Her gun bir bahane uretiyorlar cunku. Madem bozuk calışmıyor. Bende okul idaresini kamera kayıtlarını tutmadığı icin şikayet edeceğim dedim. Okul bahcesi okul alanının en onemli bolgesi. Orada her şey olma ihtimali yuksek sonucta, boyle bir alanın guvenlik kamerasının calışmaması bence suc.
Ben daha once hic şikayette bulunmadım. Milli Eğitim Mudurluğune mi şikayatte bulunmalıyım, yoksa başka bir kuruma mı dilekce vermeliyim. Yani okul bu duruma cozum uretmiyor geciştirip seyirci kalıyor, karşı tarafta surekli sizi şikayet edeceğiz deyip deyip duruyor. Bende kayıtlara bakılsın kim suclu kim sucsuz ortaya cıksın isteyen istediğini şikayet ekmekte ozgur, en doğal hakkınız dedim. Ama bir turlu olay cozume ulaşmıyor okulun yuzune uzayıp duruyor.