Mutlu cinsel yaşamCinsellik oncelikle bireyin kendi bedenini tanımasıyla başlar.
Mutlu ve doyurucu cinsellik icin ise etkin iletişim ve paylaşım cok onemlidir.
Mutlu bir cinsel yaşam icin, herkese gecerli olacak bir formul olduğunu duşunmuyorum. Yani “şunu şoyle yaparsanız cok mutlu bir cinsel yaşamınız olur” demek doğru değildir. Her insanın farklı beklentileri, hayal ve fantezileri vardır. Bu nedenle etkin iletişim ve paylaşım cok onemlidir.
Ciftler kendi aralarında sevdikleri, haz aldıkları ve istedikleri veya sevmedikleri cinsel davranışları konuşmalıdır.
Orneğin;
“ bana şunu şunu yapmanı seviyorum”
ya da
“ sevişmeden onde dişlerini fırcalamanı istiyorum”
gibi cinselliği cekici ve itici kılan konuları konuşabilmelidirler.
Ayrıca hic kimse hoşlanmadığı bir cinsel davranışı yaşamak ya da surdurmek zorunda değildir. Cinselliği nasıl yaşayacakları, neler yapacaklarına dair ayrıntılar ciftlerin ortak kararı ve rızasıyla olmalıdır.
Cinsellikle ilgili bir cok yanlış inanış mutlu bir cinsel yaşamı engelleyebilir.
Orneğin;
. cinsel ilişki isteğini belli eden kadın “ hafif “ biridir.
Sevişmek cinsel birleşme demektir.
Erkek veya kadın sevişmeye hayır diyemez
Bir erkek ne kadar sık ve ust uste sevişiyorsa o kadar gucludur.
Veya
Cinsel ilişki sırasında masturbasyon yanlıştır gibi.
Mutlu cinsel yaşamı engelleyebilecek bir diğer unsur ise yetersiz cinsel bilgidir.
İyi eğitimli bir cinsel terapistle yapılacak birkac seansla cinsel organların yapısı ve yanlış inanışlarla ilgili bilgi alınabilir.
Ciftler cinsel yaşamlarını renklendirmek icin ceşitli teknikler de kullanabilirler. Cinsel terapi seanslarında oğrettiğimiz bazı tekniklerden ornek verecek olursam:
Cinsel birleşme olmadan ciftlerin karşılıklı dokunma ve okşama egzersizleri yapması, bu egzersizlerden sonra nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadıklarını konuşmaları bunlardan biridir. Ya da kendi cinsel fantezilerini oykuleştirmeleri hem cinsel isteklerini hem de cinsel yaşantılarını zenginleştirebilir. Buna ornek verecek olursak ciftlerden biri bir cumle soyler ve oykuyu başlatır, diğeri de kendi cumlesiyle o oykuye dahil olur ve erotik senaryoları boylece başlar. Bu tarz bu oykuleme ciftlerin hem kendi hayallerini dile getirmelerine hem de partnerininkileri oğrenmesine yardımcı olur.
[h=2]İzmir Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Mutlu cinsel yaşam
Sağlık0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Mutlu cinsel yaşam