Evet yanlış duymadınız! Matematik cok kolay bir ders. Bunu nasıl mı soyluyorum? Gelin acıklayayım.
Oncelikle ben 8 senedir matematikten nefret eder ve sıkılarak zorla cozen biriyim. LGS'ye girdiğim zaman bile fen ve sozeli fullerken matematikten 5 net yaptım. Cozerken sancılar girer bir yerlerime ve ya kapağı kapatırım ya da başka derse gecerim. Hani lanet okursunuz ya bir şeye oyleydim matematiğe. Kendimi sozelci olarak nitelendiriyor ve bunun yanı sıra fizikte, biyolojide gayet iyi gidiyordum fakat bu sene artık buna bir son vermem gerektiğini cunku doktor olmak istediğimi duşundum. Oturdum ve kendi başıma kolay kaynaklar yardımıyla en baştan başladım matematiğe. (En baştan kastım temel değil temelim nasıl bilmiyorum ama vardı.). Cok zorlandım, sıkıldım, bunaldım ve nefret ettim, bırakacak duruma geldim ama pes etmedim ve dostlar, sonunda artık matematik yapabiliyordum. Sadece oturup azimle ve sureklilikle calıştım ve kendimi geliştirdim. Kolay kaynaktan başladım yavaş yavaş zorluğu arttırdım ve artık matematik yapabiliyorum diyebiliyorum. Demem o ki bu dersi lanetlemek yerine hırs yapın ve işini bitirin. Gercekten cok zevkli ve kolay bir ders. Eğer temeliniz yoksa Karekok Sıfır alıp YouTube yardımıyla bitirebilirsiniz. Unutmayın, kafanıza koyduğunuz her şeyi yapabilirsiniz.
Bana matematik calışırken yardımcı olan kaynak ve kanalların listesi;
Kaynaklar;
-Sonuc Yayınları (Ozellikle bu, bana matematiği sevdiren kaynak.)
-Karekok (Orta duzey)
-Test Okul (Soruları guzel ve ortanın biraz altı)
-Okyanus Master (Ust duzey, şuanda bunu cozmekteyim)
Kanallar;
-Rehber Matematik
-Matematiğin Guler Yuzu
-Hocalara Geldik
Matematik cok kolay bir ders
Liseler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Liseler
- Matematik cok kolay bir ders