9. sınıfta sacım mudurumuz ve notlarımı bile keyfî olarak kıran İngilizce oğretmenimiz tarafından bayağı sorun edildi, adeta egolarını tatmin etmek icin bir arac oldu

30cm sacımdan 2-3cm kestirince tatmin oldular (karantina ilk başladığı gun sıfıra vurdum zaten, uzun sureceği belli idi) şu an ~16cm ve sanırım okula donduğumde 11. sınıf olacağım. Sacımı uzatmama legal olarak bir engel olmadığını biliyorum, uğraşmak istemediğim icin 9. sınıfta 3-4 hafta boyunca atıştım sonra babamım zoru ile (babam oğretmen, o da uğraşmak istemiyor sozluler yuzunden) ucundan aldırdım. 11'de hoca isterse elinde makas ile gelsin, gene kestirmem. Ama bu sefer cok icli dışlı olmamız gerekiyor ve ben bu adamı gunahım kadar sevmiyorum.
Eğer "kestir sacını" vb. şekilde baskı yaparsa MEB ihbar hattını arayıp once 9. sınıftaki olayları, sonra hakkı olmamasına rağmen boyle bir talepte bulunmasını en sonda oğretmenler odasında ictikleri sigaraları (koridor duman altı oluyor, ironi falan değil; kocaman koridorda sis var bildiğiniz) anlatacağım. Oneriniz var mı başka? Bıktım cunku bu adamdan. İlla ki forumda vardır aynı durumu yaşamış kişiler.
Not: LGS notu ile girilen bir Anadolu lisesindeyim; kotu, mahalle arası bir okul falan değil.
"Kestirmeye hakkı var" diyecekler ile uğraşmak istemiyorum, yok. Sakal olsa, bıyık olsa engelleyebilir ama saca karışamaz.
http://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/1617.pdf