Okulda verem alarmı...
Bolu Valisi İbrahim Ozcimen, Bolu Anadolu Lisesi’nde gorevli hizmetli İ.T.’de verem hastalığına rastlanmasının ardından okulda yapılan tuberkulin cilt testi ve Verem Savaş Dispanseri’nde cekilen akciğer filmleri sonucu aralarında oğretmenlerin de bulunduğu 12 kişide verem hastalığına rastlandığını, temizlik gorevlisinin işine son verildiğini soyledi.
Turkiye İş Kurumu’nun “Toplum Yararına Calışma Projesi” kapsamında Bolu Anadolu Lisesi’nde hizmetli olarak gorevlendirilen 47 yaşındaki İ.T., bir sure once rahatsızlandı. Yapılan testlerin ardından Verem Savaş Dispanseri’ne sevk edilen İ.T.’ye verem tanısı konuldu.
Test yapılıp film cekildi
Okulun temizliğini yapan, oğrenci ve oğretmenlerle bir arada olan İ.T.’nin verem olduğunun oğrenilmesi uzerine İl Sağlık Mudurluğu okulda tarama yapılması talimatını verdi. Verem Savaş Dispanseri’nden okula giden bir ekip, İ.T. ile temasta olan oğrenciler, oğretmenler, idari birimde gorevli kişiler ve birlikte calıştığı iş arkadaşlarını tuberkulin cilt testinden gecirdi.
Teste tabi tutulanlar, gruplar halinde Verem Savaş Dispanseri’ne giderek akciğer filmi cektirdi. Yapılan testlerin ardından aralarında oğretmenlerin de bulunduğu 12 kişide verem hastalığına rastlandı. Test değerleri yuksek cıkan 12 kişi, tedavi altına alındı. Hizmetli İ.T. ise tedavisi yapılmak uzere İstanbul Sureyya Paşa Goğus Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bolu İl Milli Eğitim Mudurluğu, İ.T.’nin işine son verdi.
Vali Ozcimen, sağlığın gerektirdiği tum işlemlerin tamamını ozenle yaptıklarını belirtti. Vali Ozcimen, “Okulda bulunan herkes taramadan geciriliyor. Şu ana kadar yapılan testlerde 12 kişide verem hastalığına rastlandı ve tedavilerine başlanıldı. Okulda hizmetli olarak gorevli İ.T’nin de işine son verildi. Tedavisi ailesinin de isteği uzerine İstanbul’da devam ediyor” dedi.
milliyet.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- O lisede korkulan oldu..