Gecen sene, 10.sınıf'a giderken alan secimi yaptık ve ben dil bolumunu sectim. Ama icimde surekli bir kuşku var. Pişmanlık değil bakın, kuşku. Zaten şu an derslerimize giren ve bizi sınava hazırlayacak olan hocamız da gayet iyi bir oğretmen. İşinin ehli birisi.

Kuşku duyma sebebim yapamayacağımdan korkma gibi bir sebep de değil. Sınıf arkadaşlarım denemelerde ortalama 35-40 doğru yaparken ben 64-67 civarı yapıyorum, bu konuda bir derdim yok.
Fakat ya ben universiteyi bitirdiğim zaman işsiz kalırsam? Rehber oğretmenim dahil tanıdığım birkac kişi "Dil okursan işsiz kalmazsın, merak etme" dedi fakat bazı kişiler de dili artık herkesin bildiğini, iş bulmakta sıkıntı yaşayacağımı soyluyor. Bu sebeple 1-2 senedir grafik-tasarım oğrenmeye gayret ediyorum.

Acıkcası ben de Machine Learning sayesinde gelecekte dil oğrenmeye-oğretmeye olan talebin azalacağını duşunuyorum. Fakat bu duşuncemin yanında "Yapay zeka insan ruhu gibi ceviremez" de diyorum kendi kendime. Sizce kendimi mi kandırıyorum? Sizlerin bu konu hakkındaki duşunceleri nelerdir?

Not: Her ne kadar dil bolumunden cok memnun olsam da eskiden beri suregelen Tarih ilgimden dolayı hep Tarih okumak istemişimdir. Ulkenin eğitim-oğretim mekanizması sağ olsun tarih, benim icin bir hobiden ileri gidemeyecek. Gercekten eğitim sistemimiz icler acısı.