Guzel sanatlar lisesi icin nasıl bir surec izlenmeli?
Liseler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Guzel sanatlar lisesi icin nasıl bir surec izlenmeli?
-
24-10-2022, 07:23:06Bu yıl kardeşim liseye geciş yapacak ve guzel sanatlar lisesine gondermek istiyoruz. Org, bağlama gibi calgıları calıyor ve ceşitli cizgi film ya da kendi hayali karakterlerini vs cizebiliyor. Ben bu yeteneği uzerine kursa gondermek istedim ancak ailem dershaneye gonderdi, bu durum da zaten sorumsuz olan kardeşim uzerinde yarı yarıya başarı kaybı ile sonuclandı. LGS'den umutsuz ancak OBP puan 85 civarında. Ne yazık ki dershane guzel sanatlar hakkında bir yonlendirme yapamıyor, birkac lise ile goruştuk ancak onlar da duyuruları bekleyin ile geciştiriyor. Şu liseye gonderin gibi alternatiflerden ziyade guzel sanatlar lisesine nasıl başvurulur, mulakat sureci nasıldır ve mulakatlara nasıl hazırlanmalı ki buraya secilsin, eğer secilir ise okuduğu surec boyunca nasıl bir yol haritası onumuze cıkacak gibi sorulara yanıt arıyorum. Eğitim sistemi ulkemizde sık guncellendiği icin internetteki bilgilerin gecerliliği konusunda kararsızım. Yakın bir zaman guzel sanatlarda okuyan ya da bir tanıdığı boyle bir lisede eğitim alanlar goruşlerini belirtir ise memnun olurum. Şimdiden iyi sosyaller.