Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 ay once başkent hastanesinde uzman bir diyetisyene gittim. Vucudumun yağ oranı, kilom ve boyum olculdu.Gittiğimde 70 kiloydum. Şuan 60-62 kilo aralığındayım.Bana cok guzel bir diyet verdi, kesinlikle ac kalmıyorsunuz. Gunde 20 dk tempolu yuruyuş ile 1 ayda 4 kilo veriyorsunuz. Belki bazılarınıza 4 kilo az gelicek ama inanın en sağlıklısı bu. Şimdi uyguladığım diyeti yazıyorum.

Sabah: 6 yemek kaşığı musli, 1 bardak yarım yağlı sut, 1 porsiyon meyve

Oğle: 1 kase corba (2 kepce) , 6 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 cay bardağı yoğurt, 1 cavdar ekmeği, bol salata

Ara oğun: 2 porsiyon meyve 1 bardak sut veya yoğurt

Akşam: 1 Kase corba (2 kepce), 6 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 cay bardağı yoğurt, 1 cavdar ekmeği, bol salata.

Gece: 1 porsiyon meyve

(Eğer oğle yada akşam yemeğinde makarna veya pilav yemek isterseniz ekmeği ve corbayı oğunden cıkararak 6 kaşık yiyebilirsiniz.)

**Haftada iki kez: 6 yemek kaşığı etli baklagil + 1 cay bardağı yoğurt + 1 cavdar ekmeği + bol soğuş

!- Yasak yiyecekler ve icecekler -: Şeker ve tatlılar (bal,recel,pekmez,marmelat,şurup) , Şekerli biskuviler, Pasta, Kurabiye, Kek, Cikolata, Alkollu icecekler,Meşrubatlar (kola,gazoz,hazır meyve suları), Kızartma, Sakatatlar (karaciğer, beyin, bobrek, dalak, dil vs.), Kuyruk yağı, İc yağı, Tereyağı ve Margarinler, Cok tuzlu gıdalar (turşu,salamura,konserve,cipsler,krakerler), Et-Tavuk suyu kullanılarak yapılan yemekler, Kabuklu deniz urunleri, Kuru yemişler (fıstık, ay cekirdeği, kabak cekirdeği), Yağlı etler, Kaymak, Krema, Tahin, Yağlı soslar, İceriği bilinmeyen hazır gıdalar (hazır corbalar vs).