Merhabalar arkadaşlar. Acıkcası ben boyle başlıkları gorduğumde sağlıksız olduğunu duşunerek pek dikkate almazdım. Şok diyetlerin her nedense bir zararının olacağı kanısındaydım. Aynı zamanda metabolizmayı zayıflattığı gerekcesiyle verdiğim 1-2 kiloyu da fazlasıyla geri geleceğini duşunurdum. Ama “The Telegraph” gazetesinde yayımlanan bir makaleye gore Guney Kaliforniya Universitesindeki bilim adamlarının yaptığı son calışmalar 3 gunluk aclıkların vucudumuz icin bircok yararı olduğunu gozlemlemişler.
Makalenin ozetini size anlatacağım. Ama ondan once bizzat kendimin yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. 7-8 yıl oncesinde daha zayıflama veya sağlıkla alakalı bir sorunumun olmadığı zamanlarda dayım 5 gunluk aclık yapmıştı. Aclığa başlamadan onceki bir gun sadece sebzeyle beslenmişti. Akşam bağırsak temizliği yapmıştı. Ve aclıktan cıkınca hafif sebze ve meyve suları, yoğurtla devam etmişti. 1-2 gun sonra normal yeme duzenine donmuştu. O zamanlar O Rusyalı bir bilim adamının kitabından yararlanmıştı. Kendisinin anlattığına gore hayatında hic olmadığı kadar guclu ve sağlıklı hissediyordu. Aynı zamanda goruntu olarak da gercekten yuzune bir genclik gelmişti sanki. Bunun yanında farklı tedaviler denemesine rağmen bir turlu kurtulamadığı cilt hastalığından da kurtulmuştu. Dayım bize de surekli kısa sureli aclık yapmamızı oneriyordu ama o zamanlar pek dikkate almamıştım acıkcası.
Şimdi gelelim yeni bilimsel araştırmanın sonuclarına. Bu sonuclara gore kısa sureli aclıklar bağışlık sistemimizin yenilenmesine neden oluyor. Bağışlılık mekanizmamıza sanki bir reset atmış oluyoruz. Vucudumuzu ac bırakmak kok hucrelerimizi tetikleyerek yeni akyuvar uretilmesine yol acıyor. Yalnız şunu da belirteyim su orucları metabolizmayı yavaşlatması gerekcesiyle bircok diyetisyen tarafından eleştirilmiyor değil. Ama bana gore 3 gunde hafif yuruyuşlerle ve aerobik hareketlerle metabolizmamızın yavaşlamasının biraz onune gece biliriz.
Uc gunluk aclığın hatta hasta ve yaşlı kişilerde de bağışıklık sisteminin yenilenmesinde onemli derecede katkısı olduğunu duşunuyorlar. Orneğin kanser hastalarının kemoterapi sonrası cokmuş olan bağışıklık sistemleri 3 gunluk aclık kok hucrelerindeki bir duğmeyi aktif hale getirerek vucudun bağışıklık sisteminin kendini yenilemesine sebep oluyor.
Ve beni en cok etkileyen nokta: VUCUT BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ SIFIRLAMAK İCİN GEREKSİZ GORDUĞU HASARLI DOKULARI YOKEDEREK BUNDAN ELDE ETTİĞİ MALZEMEYLE YENİ BAĞIŞIKLI SİSTEMİNİ ELDE EDİYOR.
Hizli kİlo vermek İcİn 3 gunluk su orucu
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Hizli kİlo vermek İcİn 3 gunluk su orucu