Merhaba, bu sene liseye geciş yaptım. Doğruyu soylemek gerekirse 1. sınavlardan once derslerde lakayt davrandım, hic girmediğim dersler bile olmuştu. Anadolu lisesine gidiyorum, 1. sınavlar duyurulunca yemedim icmedim sınavlara calıştım. Yine ucuz atlattığımı duşunuyorum, en duşuk notum 60 ile matematik. Kendimi bildim bileli matematiğim iyi değildir(genellikle 70 civarı.), Edebiyatı'da cok baştan savdım, coğu derse girmedim ama son hafta calışmayla 70 aldım. 72.8'lik ortalamayla 8 yıllık eğitim hayatımın en duşuk ortalaması ile karşı karşıyayım.(En duşuk ortalamam bu zamana kadar 85'di.) son gunlerde geceleri uyuyamıyorum, ustumde aşırı bir stres var. Okulumdan yana sorun yok, ilcemizdeki en iyi 2 Anadolu lisesinden birisi. Allah'a şukur sorumluluk sınavına kalma gibi bir problemim yok. 85 ustu iki notum var, (89 İngilizce, 88 kimya) forumda dolaşınca daha 9.sınıftan TYT'ye calışanlar olduğunu gorunce bir anda berbat bir hÂl aldım, ben daha burada 4 saatim Online ders, 5-6 saatim derslerde işlenenlere calışmakla gecerken insanların TYT'ye calışmaya başladığını gordum. TYT 2020 kitapcığına baktığımda matematiğin orta hÂlli, edebiyatın biraz değişik olduğunu gordum. Şimdiden YKS'ye calışmaya başlamalı mıyım? 2.sınavlar icin aşırı bir strese girmiş durumundayım(2.sınavların ne zaman olacağı belli değil ama buyuk ihtimalle 1 ay sonra.) 1 ay onceden bu kadar gerilmem anormal geliyor. 1.sınavlarda aldığım sonucarla buyuk mental sorunlar yaşamaya başladım, ailem bu surecte yardımcı olsa da şu anki duruma gore 1.sınavları iyi atlattığımı duşunuyorum. Sınıfdaki coğu kişinin, ortaokuldan kalma arkadaşlarımın hÂli boyle. Hocalarımız vicdanlı, surece gore zor sormadılar. İleride sayısal mı, eşit ağırlık mı, sozel mi gitsem karar verebilmiş değilim. Universitede akademisyen olan, doktor olan abilerim var. Onlarla cok fikir alışverişi yapmadım ama lise tercihi surecinde bana sayısal gitmemi soylediler, ama ben boyle duşunmuyorum. Sayısalda iyi değilim, 9.sınıfta şoyle bir şey fark ettim ki fiziğe bir ilgi duyuyorum. Anlamış değilim ancak bana eğlenceli geliyor(birkac konu haric) geleceğim hakkında cok kaygılıyım, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Takdir belgesi alamazsam ne yaparım bilmiyorum, ustumdeki psikolojik sıkıntıyı bir sure atlatamayacağım belli. 2.sınavlar icin bu kadar gerilmeli miyim? Şimdiden TYT'ye başlamak mantıklı mı?
Biraz uzun oldu ancak icimi doktuğumu duşunuyorum, cevaplar icin şimdiden teşekkurler.
Lise hayatına geciş
Liseler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Lise hayatına geciş