Merhabalar arkadaşlar. Bu gun itibari ile zayıflama gunluğumu yazmaya karar verdim. Bu kararı vermemdeki en buyuk etken, benim gibi kilo vermek isteyip bir turlu başaramayanlara yardımcı olmaktır. Cunku uyguladığım yonteme yeni başladığım halde kısa bir surede kilo vermeye başladım. İsterseniz en baştan anlatmaya başlayalım.

Ben de bircok bayan gibi evlilikten once 54 kilo idim. Hayatım boyunca da hic kilo sorunum olmadı. Tartı bile yoktu evimizde. Aksine hep biraz kilo almak isterdim. Ama gel gor ki, evlendikten sonra kendim farkında olmadan 8 kilo almışım. Tabi, aniden iş ve okul hayatı bitince hareketsiz yaşam ve evliliğin rahatlığıyla yavaş yavaş sinsi sinsi yağ birikmeye başlamış bile. Ne ben ne de eşim kilo aldığımızın farkında değildik. Tabi her gun gorduğun kişinin gram-gram kilo aldığının farkında olmazsın.

Sonra ben eski bir kuaforume gittiğimde bana garip-garip baktı ve şoyle dedi: Sen Tuğba ’nın (ismim gercek değildir) kardeşi misin? Aman Allah ım ne hale gelmişim ki beni tanıyamadı. Ne kadar cok kilo almışsın eşin sana iyi bakıyor galiba dedi. İşte orda anladım fena kilo aldığımı. Eve geldiğimde hemen eşime bir tartı almasını soyledim. Ve tartındık. Tartımı bozuk acaba dedim. Nasıl 64 kilo olurum dedim. Meğerse bu iyi gunlerimmiş. Daha bu kilomu bile cok ozleyecekmişim. Daha sonra hamilelikle birlikte yanlış olarak bildiğim ne kadar yersem bebeğim o kadar sağlıklı olur duşuncesiyle aşırı yemeye devam ettim. Oysa hamilelikte de yemeyi abartmaya gerek yokmuş. Neyse, hamilelikte 78 kiloyu buldum. Bebeğim doğduktan sonra 10 kilo gider derler ama bende sadece 4 kilo gitti. Evet 74 kiloluk yeni bir Tuğbaydım. Ne gariptir ki hala kendimi şişman olarak gormuyordum ama. Sonra 7 aylık emzirme donemi diyet ve spor yoktu hayatımda. Zaten spor yapmak istesem bile bebeğimi bırakacak birisi olmadığı icin yapamıyordum. Daha sonra ara ara bende her zayıflamak isteyen kişiler gibi pazartesi diyete başlayıp 1 hafta sonra bıktım. Farklı farklı diyetler denedim. Şok diyetler ki yaptığım en buyuk hatalardan birisi bu diyetlerdi. Bu diyetlerle kilo verdim mi ? Tabi verdim 2 haftada 74 kilodan 68 kiloya indim. Ama gel gor ki di, diyeti bıraktığım anda hooop verdiğim kiloları fazlasıyla geri aldım. Yani 76 kiloyla başarısızlığa uğradığımı anladım. Bir sure tamamen bıraktım kendimi. Kilolu halimle barışık yaşamaya başladım. Hatta canım istemese bile sanki yemeklerden intikam alıyormuş gibi yiyordum. Tatlılar, borekler, kadınların dayanılmazı olan cikolatalar ve s. Tam 2,5 yıl boyle-boyle gecti. Şuan oğlum 2.5 yaşında. Ve ben uyguladığım yontem sayesinde yavaş-yavaş ama kalıcı kilo veriyorum. Bu yontemi sizlere de anlatacağım.