Evli ve 2 cocuk babası İlter Avşar, memleketi Ardahan'dan geldiği İstanbul'da yaklaşık 25 yıldır yoresel urunleri farklı şekillerde sunarak muşterilerini ağırlıyor. Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini İstanbul'a taşıyan Avşar, Maltepe Dragos sahilinde kaz etinden yaptığı "Kazmacun"un da aralarında bulunduğu farklı lezzetlerle muşterilerinin ilgisini cekiyor. Avşar'ın son urunu de goğermiş peynirden urettiği doner oldu. Avşar'ın "Eritme doner" diye tanıttığı goğermiş peynirden yapılan doner, sosyal medyada da ilgi gordu. AA'nın haberine gore; İlter Avşar, kuflu peyniri bir aydır menuye koyduklarını belirterek, "Doğal antibiyotik, penisilin iceren goğermiş peynir bizim icin cok kıymetli. Konya'da da Bayburt'ta da oldukca değerli. Yiyen adeta tutuluyor, devamlı arıyor. Cok lezzetli olduğunu herkes soyluyor. Bilmeyenlerin de oğrenmesini istiyoruz. Şifa diyoruz biz buna." dedi. Peynirin 6 ay karanlık, kerpic evlerde ve taş odalarda olgunlaştığını anlatan Avşar, "Bu kuf, doğal bir oksijen ile oluşan bir kuftur. Peynir havasız kaldığı icin yeşilimsi rengi alıyor. Avrupa'da, İtalya'da Gorgonzola, Fransa'da rokfor dediğimiz bu peynire bizde de goğermiş peynir diyoruz. Dolayısıyla herkes tarafından tadılmalı." diye konuştu. Sosyal medyadan olumlu tepkiler aldıklarına değinen Avşar, şoyle devam etti: "Genclerimiz, Z kuşağı dediğimiz bilmeyenler bu peyniri bilmiş oldu. Ufak bir dokunuşla milyonlara eriştik. İstanbul'da olmamıza rağmen Konya'da viral olduk. Ardahan'da da cok paylaşım oldu. Bizi cok mutlu ediyor, milyonlara ulaştı. Siparişi yetiştirmekte zorlanıyoruz. İzmir, Hatay ve Balıkesir gibi illerden cok ciddi sipariş gelmekte. Bir ayda yaklaşık 1,5 ton goğermiş peynir sattık. Satışı şu an durdurma noktasına geldik. Cunku bu kadar sipariş olacağını tahmin etmemiştik. Doneri taktıktan sonra farklı bir ilgi, akım başladı. Girişimciler geldi 'Biz de bu doneri taksak nasıl olur?' dediler. Onlara da bu hikayeyi soyledik, neden olmasın."
Hafta sonları 08.00-22.00 saatleri arasında doner servisi yaptıklarını belirten Avşar, şunları soyledi: "Gunde 3-4 defa takıyoruz. Her şiş 25 kilogram. 3 kerede 75 kilo doner eritiyoruz. Hafta ici talep var ama biz onu hafta sonuna saklıyoruz. Cunku peynir yok, kıymetli. Raf urunu olmadığı icin bulmakta zorlanıyoruz. Şu anlık sadece hafta sonu misafirlerimize sunuyoruz. Peynirin ciğ olarak satışı 220 lira, lavaş olarak doner taktığımız zaman da 55 lira olarak icinde pul biberi, tereyağı ile servis ediyoruz. Ben kuflu peynire 'Eritme doner' dedim. Goğermiş eritme doner. 'Yedik eritme donerinden, doyamadık lezzetinden' diye slogan attım. Misafirlerimize 'Eritme donere gelin' diye hitap ediyorum."