Oncellikle selam, şimdiden soyleyeyim bu benim ilk konum ve raconu tam bilmiyorum kusuruma bakmayınız. Neyse sorunuma gelirsek 12. sınıfta acığa gecmek konusunda cok kararsızım. Şu an 3 secenek arasında kaldım. Ve delireceğim neredeyse.

Secenek: Bu sene acığa gecip dershaneye gitmek. Dershane hafta ici her gun olacak sabah 9'dan oğlen 1'e kadar. Butik bir kurum 8 kişilik sınıflar falan. Ama gecen sene gittiğim bir dershaneden dolayı artık dershanelere guvenemiyorum da acaba soylediklerini yapacaklar mı? Dezavantajları: Pahalı. Benim maddi durumum cok iyi değil dershane ucretini oderim ama biraz sıkıştırır beni. Mezunlarla birlikte gideceğim icin 12. sınıfı sene sonunda halledecekler bundan dolayı acık oğretim sınavlarına kendim hazırlanmam gerekecek. 4 seneyi anlatacakları icin 12. sınıf en sona kalacaktır ve diğerleri onceden gorduğu icin hızlı gecerler ben daha once bilmediğim icin sağlam olmaz 12. sınıfım.

2. Secenek: Okuluma devam edip aynı dershaneye gitmek. Bana daha yakın olan ve LGS de ilk 5 bine giren 50-60 kişinin gittiği bir kurum da var ama butik değil ona da gidebilirim.

Dezavantajları: Okulum cok iyi değil sınıfımda calışan 3-5 oğrenci var(sınıfım 40 kişilik).eğer kazanamazsam maddi imkanlardan dolayı seneye tekrar dershaneye gidemem bunun şoyle bir sıkıntısı var seneye okul olmaz dershanede olmaz disiplin sıkıntısı cekerim. Bu sefer 12'lerle giderim dershaneye hafta sonu ve hafta ici 2 gun olacak şekilde. Okuldaki arkadaşlar bu hem bir sorun hem de iyi bir şey. Okul dışında pek bir sosyal ortamım yok yalnızlık icin iyi ya da derslere odaklanamam okuldaki arkadaşlarım cok ders calışmıyor. Sınavda karşıma cıkamayak edebiyat, tarih, din gibi derslerin sınavına girmem gerek. O dersleri boş veremem ortalama icin onemli aslında bu sene muhtemelen sınırsız devamsızlık hakkım olur istersem sadece sayısallara gelirim ama işte bunların sınavlarını da halletmem gerekir.

3. Secenek: Bu sene dershaneye gitmem, bizim okulun kursu olacak TYT anlatacaklar benim okuldaki hocalarım iyi bayağı oraya gidebilirim. Eğer bu seceneği uygularsam sadece denemeler icin bir dershaneye gidebilirim. Param cebimde kaldığı icin eğer kazanamazsam seneye bir dershaneye gidebilirim. Seneye sabahcı olurum yani vaktim olabilir.

Dezavantajları: Burada da 2. secenekteki okulla ilgili dezavantajlar gecerli ayrıca TYT'yi genel olarak kendim halletmek zorunda olacağım icin bu da bir sıkıntı cunku ben pek disiplinli bir oğrenci değilim.

Şunu da ekleyeyim, ben zeki bir oğrenci olduğumu duşunuyorum LGS'de calışmadan %8 yaptım daha iyisini yapabilirdim ama işte cok calışkan bir oğrenci değilim ve calışmadan da olmuyor. Disiplinli bir oğrenci değilim en buyuk sıkıntım bu cok ciddi bir dizi bağımlılığım var, sosyal medya oyun falan yok sadece dizi-film. Hedefim ise 50 bin onerilerinize acığım.

Fikirlerinizi belirttirseniz cok iyi olur cunku kafayı yiyecek gibiyim. Merak ettiğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz.