Universite sınavının gereğinden fazla abartıldığını duşunuyorum. İnsanlar neden haftanın her gunu, butun gun ders calışıyor? Mesela gunluk 2-3 saat calışarak, belirli konular halledilerek ilk 100 bin sıralamaya girilemez mi?
En son universite sınavına kac milyon kişi girdi bilmiyorum ama tahmini olarak benim zamanımda 4 milyon kişi girer. Hadi bu 4 milyonun 1.5 milyonu, gelecekten bir umudu olmayan, hicbir şekilde ders calışmayanlar olsun. Geriye kaldı 2.5 milyon rakip. Bunlar arasından 250 bin oğrenci stres yapar, duşuk sıralamalara girerler. Geriye kaldı 2.25 milyon rakip. Bu oğrencilerden 500 bin kişi gunluk sadece 1-2 saat calışsa, sadece oylesine calışsa ve test cozse geriye kaldı 2 milyon kişi. Kaldı 1 milyon 750 bin oğrenci. Artık rakibimiz 1 milyon 750 Bin. Hadi kimisi 2-3 saat calışsın, calıştığından bir şey anlamasın, kimisi vazgecse, veya başka şeyler olsa. Geriye kaldı 900 bin oğrenci. Yani sizle rakip 900 bin oğrenci. Bu 900 bin oğrencinin 800 bin tanesini, doğru, akıllıca ve gunluk 5 saat calışmayla gecmek mumkun değil mi?
Universite Sınavı Cok mu Abartılıyor?
Sınavlar, Hazırlık, ÖSYM0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Sınavlar, Hazırlık, ÖSYM
- Universite Sınavı Cok mu Abartılıyor?