Herkese merhaba, bu yıl YKS'ye 3 gun calıştım ve sayısalda 320.000, TYT'de 379.000 sıralama getirdim. (sayısal 242,55587 , TYT 296,61432 puan.)

Mezuna kalmayı garantilemişken bir hocayla tanıştım ve bana 2 yıllık bir bolume başlayıp (ders yakınlığından dolayı bilgisayar programcılığı) ardından,
DGS ile yazılım ya da bilgisayar muhendisliğine gecmemin daha iyi olacağını soyledi.

Şimdiki puanım ile İstanbul Cerrahpaşa, Ankara universitesi, 9 Eylul (ikinci oğretim), Hacettepe, Akdeniz universitesi ve bu civarlardaki diğer universitelerin bilgisayar programcılığına girebiliyorum. (ek tercih donemindeyiz, tercihler sıralama ile değil puan ile yapılıyor.)

İnternette bilgisayar programcılığı hakkında cok araştırma yaptım ama yalnızca 2 kişi olumlu konuşmuş, cok buyuk oranla bolumun berbat olduğunu soyluyorlar.

Şu an tercih yapıp DGS'yi denemek ile 1 yıl boyunca iyi bir muhendislik kazanmaya calışmak arasındayım. (bilgisayar muhendisliğinin sıralamaları ucmuş ama DGS kontenjanları de cok az.)

Bu konularda deneyimli abim ve ablalarım, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ek olarak şu an web tasarımı uzerine calışıyorum ve mesleğimi bu bolum uzerinden yapmak istiyorum. 4 yıllık bir web bolumu olmamasından dolayı bilgisayar veya yazılım muhendisliği hedefliyorum. Universitede ise webi şu an oğrendiğim gibi internetten oğrenip pekiştiririm, universitede de masaustu programcılığını oğrenirim diye duşunuyorum. Sonucta electonjs ve bunun gibileri sayesinde masaustu ve web birbirine yaklaştı.