Bayağı sacma bir başlık ve soru farkındayım aslında, durumu şoyle izah edeyim. 2020 yılında YKS'de 34K ile bir diş hekimliğine gittim. Notlarım cok duşuk, şu an 2. sınıfım. Yurt dışına gitmek istiyorum, bolumu sectiğimde yurt dışını pek duşunmuyordum. Dişte de yurt dışı zor, hele ki şu duşuk notlarla iş bulmam iyice zor olabilir. Şu anda da merkezi yatay geciş ile bir muhendisliğe gecmek istiyorum. Bir muhendislikten kastım da her muhendislik değil. Bana kalsa duşunmeden bilgisayar muhendisliğine giderim ama kontenjanlar sınırlı, cok boşluk yok ve artı olarak da her universitede okumak istemiyorum. Adını az cok duyurmuş, akreditasyonu olan universitelerde okumak istiyorum. Şu anda da tercihler başladı ve acele etmem gerek, hızlıca karar vermem lazım. Yavaştan araştırmaya başladım ama foruma da başvurmak istedim. Bilgisayar muhendisliğine alternatif olarak, yurt dışında iş bulabileceğim muhendislikler hakkında kabaca bilgilerinizi ve onerileriniz istiyorum bilgisayar, yazılım, mekatronik başta olmak uzere. Teşekkurler.