Merhabalar. Bildiğiniz gibi bu yıl universiteye başlayacağız ancak hala her şey tam olarak belli değil. Yuz yuze ya da harmanlanmış eğitimin olacağı soyleniyor fakat hala detaylar hakkında cok az bilgi sahibiyiz, hicbir şekilde doğru duzgun acıklama yapılmıyor.
Benim, bu konuyla alakalı- daha doğrusu universiteyle alakalı- bir takım sorum var, umarım bana yardımcı olursunuz.

1-Eğer ki yuz yuze eğitim olursa, başka bir şehre gitmem gerekecek. Boyle bir durum olduğunda tam olarak ne yapmam gerekiyor? Yani, nerede kalacağım ya da ulaşımım, yeme icmem nasıl olacaktır? Bildiğim kadarıyla KYK gibi kurumlar "şansa" bağlı olarak yurt veya burs veriyor, ancak ben bunların detaylarını bilmiyorum; beni aydınlatır mısınız?

2-Diyelim ki gittiğim okulu beğenmedim ve aklınıza geldiği gibi yatay geciş yapmayı duşundum. Bunu tam olarak nasıl yapacağım? Bildiğim kadarıyla, bunu yapmak icin birinci donemin bitmesi gerekiyor. Yatay geciş yapmak icin izlenecek adımlar nelerdir? Bolum tercihi yapar gibi okul tercihi mi yapıyoruz yoksa aklımızda olan herhangi bir okulla mı iletişime gecmemiz gerekiyor?

3-Universitede derslere katılmak zorunlu mu? Derslere katılmamak gibi bir seceneğimiz var mı? Varsa veya yoksa, bunun bana olan iyi ve kotu etkileri neler olabilir? Bunları sorma nedenim şudur: Ekonominin berbatlığından dolayı ekonomik durumumun pek de iyi olduğunu soyleyemeyeceğim, dolayısıyla okulların uzaktan olması benim icin bir artı olacaktır.

4-Diyelim ki bir şekilde KYK bursunu veya yurdunu kazandım fakat okullar uzaktan eğitime gecti. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? O yurtta doğal olarak kalmayacağım ve evime geri doneceğim. Bunun bana etkileri neler olacaktır?

5-Hazırlık sınıfını okumak istemiyorum, cunku İngilizce seviyem iyi bir seviyede; bu sınıfı nasıl gecebilirim? Bildiğim kadarıyla "muaf" olma durumu mevcut, bunu nasıl mumkun kılabilirim?

Buraya kadar okumuş olan herkese teşekkur ederim, goruşleriniz benim icin fazlasıyla değerlidir...