Arkadaşlar, yukarıda belirttiğim iki bolum arasında kaldım. Oncelikle lise hayatımda fizik icin hep didindim durdum. Milletin iki kere anladığını ben 3 kere 4 kere calışıp anladım. Lisede 60-80 arası notlar aldım hep fizikten. YKS'ye gelince sıralamam Ankara'da kalmayı duşuyorum ve sıralamam 60k. Tabii fizik notlarımın bu seviyede olmasında okulumun yabancı dille eğitim vermesi ve feni ciddi anlamda zorladıklarını da belirtmem gerektiğini duşunuyorum. İleride lisede verilen yabancı dil birikimimi değerlendimek icin yurt dışında universitemi bitirdikten sonra yuksek lisans yapmayı planlıyorum bu yuzden bolumun yurt dışı olanakları benim icin onemli. Gelelim makine bolumune, cocukluğumdan beri otomotiv sektorunde calışmak benim hayalim oldu. Fakat dediğim gibi fizik yuzunden makine muhendisliğinden biraz tedirginim. İş acısından ileride mesleğimi severek yapacağımı duşunsem de okurken zorlanacağımdan korkuyorum. Makine muhendisliği mesleki anlamda saygın ve uluslarası gecerliği yuksek olan bir bolum olması da gercekten bolumu benim icin değerli kılıyor.
Diğer yandan sosyal yanı kuvvetli bir kişi olarak coğu okul projesinde ve etkinliğinde grup lideri secildim. İnsanlarla iletişim kurmayı onlarla calışmayı hep severek yaptım. Bir şeyin en ucuzunu en işlevselini araştırmak benim icin hep eğlenceli oldu ve bunu yapmaktan hep zevk aldım. Fakat ulkemizde daha az duyulan bir bolum olduğu da bir gercek. ‘makine varken endustri neyine?' diyen bir surumuhendis aile dostumuz var. Endustride iş imkanları bol olsa da başkentteki tanıtım gorevlilerinin demesi uzerine anladığım kadarın yurt dışında tam olarak gecerliliği yokmuş. Kısacası ozetlemek gerekirse kalbim endustri muhendisliğinden yana, aklım, mantığım makine muhendisliğinden yana…
Peki sizce hangisinin geleceği daha parlak? İş imkanları daha fazla?
Makineyi fizik notları orta olan bir kişi secerse ne olur?
Endustri muhendisliğini okuyanlar gercekten yonetilikte on planda oluyorlar mı?
Şimdiden yorumlarınız icin sağ olun.
Endustri muhendisliği mi makine muhendisliği mi?
Üniversiteler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Endustri muhendisliği mi makine muhendisliği mi?