Arkadaşlar merhaba adım toprak. 2018 yılında inşaat muhendisliği kazandım %25 burslu ve o zamanlar bu tercihi severek ve isteyerek yaptığımı zannettim. Artık bolumumun gerektirdiği ilgi ve alakaya, daha doğrusu bolum icin gereken kumaşın bende olmadığını duşunmeye başladım. 4. yılımdayım ama hala bolum derslerini gecemiyorum yani 2. sınıfım. Hic ilgimi cekmiyorlar.

Ote yandan inşaatın calışma şartları ve sektorun durumu da beni cok korkutuyor. 4 sene sevmediği bir bolumu kabullenerek okumaya calışmış birisi olarak bu saatten sonra maaş veya calışma şartı duşunmuyorum onun yerine sevdiğim mesleği yapmak istiyorum fakat inşaat muhendisliği icin gerek maaşları gerek calışma şartları cok kotu bir durumda.

İnşaat muhendisliğini secerken aklımda işte ileride kendi şirketimi acarım para kazanırım yukselirim bu meslekte falan vardı. Sonra bolume girdiğimde gordum ki bu meslek icin gereken insan ilişkileri, insan yonetimi, liderlik bende yok. Tek tabanca takılan ve tek başına ortaya harika işler koyabilen bir ev kuşuyum. Sevdiğim işleri cok kolay yaparken sevmediklerimi yapamıyorum. Keza şu anda bolumumu okuyamamam gibi. Ha bir de tabii babam mutteahhit değil .

Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı karakterime, kişiliğime ve ilgi alanlarım inşaat muhendisliğinden cok daha yakın olan bilgisayar muhendisliğine mumkunse bir devlet universitesine kurumlar arası yatay geciş, değilse de kurum ici yatay geciş yapmayı duşunuyorum. Teknoloji dunyasındaki gelişmeler, dijital cağ, bilgisayar algoritmaları, donanımları, uretkenlik, programlama temelleri, işlerim sistemleri kucukluğumden beri en ilgili olduğum alanlar olsa da universitede benimle hic alakası olmayan inşaat muhendisliğini o zamana gore olan mantıklı sebeplerimle secmiştim. Cocukluktan beri bilgisayarlarla ilgili olduğum icin bu bolumde gercek potansiyelimi cıkarabileceğime inanıyorum. Ama biliyorum ki bunun bir de programlama yanı var ve boyle bir secim yapmadan once kendi kendime program oğrenmeye başladım davulun sesi uzaktan mı guzel geliyor diye. Gayet de iyiyim bilgisayar ve klavye başından yaptığım bir iş bana cok doğal geliyor ve hemen kapabiliyorum temel mantığı.

Bolum değişimi durumunda 1 sene daha kaybedeceğim ve 25 yaşında falan mezun olacağım. Gec yaşımda mezun olmak beni ayrı bir korkutuyor bu konuda tecrubesi olanlarında yorumunu rica ediyorum. Bu yaz şantiye stajım var. Bu staj ile mesleği ilk defa sahada gozlemleyecek ve tecrube edeceğim. Bu gozlem benim icin kilit bir anlam teşkil ediyor. İnşaat muhendisliği gercekten dendiği gibiyse bu bolumu bırakacağım.

40 yaşıma geldiğimde aynaya bakıp ulan keşke o adımı atsaydım demekten korkuyorum. Hayatımı mutsuz bir mesleği yaparken heba etmek istemiyorum.