Ben İstanbul universitesi 2. sınıfa gecmiş bir oğrenciyim. 1. sınıfı bitirmekte muvaffak olmuş birisiyim. (bu arada okuduğum bolum tarih.) YKS'de 1 puanla ODTU tarih kactı, zaten Koc bursu da tutmadı. Mecburiyetten İstanbul Universitesi'ne gittim. Ama hic ısınamadım buraya (belki uzaktan eğitimden kaynaklı). Bunun icin ODTU'ye yatay geciş denemesi yapmak istiyorum, her iki universitenin artı ve eksileri şoyle;
İU'de oğretim elemanları daha fazla ve daha deneyimli. ODTU'deki tum tarih oğretim elemanları İU'de 2 kursunun toplamı kadar (İU'de 7 kursu var) Ankara, İstanbul'a gore daha ucuz. Hem ev olarak hem yaşam olarak. İstanbul Universitesi'nin etrafında duzgun yurt ya da ev yok. Her ikisine de ulaşım kolay. Ama İstanbul'da daha fazla arac değişimi olur. Birkac arşiv dışında tum arşivler Ankara'da. Benim ilerlemek istediğim alan olan cumhuriyet arşivi Ankara'da. Ankara'da bulunan kutuphane ve kitap sayısı daha fazla. Her ikisi icinde memlekete donuş kolay. (Ankara daha kolay. Corlu'da nasıl olsa havaalanı var