Selam kafama şu zamanlarda cok takılan bir soru var. Neden herkes bilgisayar muhendisi olmak istiyor? İnternette onlarca yazı okudum Turkiye'de diğer hicbir muhendisliğin değeri yokmuş gibi ne makine ne endustri ne elektrik elektronik varsa yoksa bilgisayar yazılım bu bolumu bitiren herkes 20 bin TL mi işe başlıyor. Anlamadım makine endustri bitirenler asgari ucret alıp sadece yazılımcılar mı boyle para alıyor. İnşaat bitireni makine bitireni işletme bitireni hepsi yazılım oğrenme derdinde bilgisayar muhendisi olup işsiz kalan yok mu? Her sene puanları cok yukseliyor inşaat gibi coker mi bu bolumde? Endustri okuyorum ancak piyasada boyle bir durum olması sanki boşa okuyormuşum hissi veriyor bir yandan İngilizce ve kendi capımda yazılım dilleri oğreniyorum. Sektore uyum sağlamak icin ancak yazılım bilgisayar alanında diploması olana mı sadece iş veriliyor endustri muhendisi olup bu sektore kayabilme ihtimalim var mı? Teşekkurler (kendimi geliştirme konusunda elimden geleni yapıyorum ingilizceyi B2 C1 seviyelerine getirip Almanca oğrenme hevesim var teşekkur ederim.