Yani bilgisayarda Excel, Word, Java gibi programları profesyonel kullanabilmek, İngilizceyi belli bir seviyede bilmek, insanlar ile etkili konuşabilmek, bir grup ile uyumlu calışabilmek, araba kullanmak gibi bir takım beceriler. Bazen misafirliğe gittiğimizde ya da uzun yolda arabayı 15 dakika, yarım saat araba surmeyi az da olsa oğreneyim diye benim kullanmamı istiyor ( 0'dan değil tabii. Surmeyi oğretti zaten, tecrube olsun diye veriyor. ) Benim bu tarz donanımları edindiğim de ve okul bittiğinde stres yapmamamı kendisinin beni işe sokabileceğini soyluyor.
Benim de onunki gibi bir hayatım olursa rahat olacağımı duşunuyorum, evlenmeyi ve coluk cocuğa karışmayı duşunmediğim icin memur hayatı ve sonrasında Ağva gibi bir yerde emeklilik benim icin kafi. Babam acık oğretim, işletme mezunu ve 7-8 arası bir maaş alıyor. Onun zamanında acıktan universite okumak icin sınava girmek şart değilmiş, şu anda şart mı? Eğer oyle ise sınav stresine falan girmek istemiyorum cunku.
Acıktan okuyup hem calışıp hem de okumak istiyorum. Daha doğrusu babam beni o şekilde yonlendiriyor. Bana da cazip geldi. Sizin fikriniz nedir? Kendisi bircok şeyi hala kendi zamanında olduğu gibi biliyor yani Anadolu lisesinde okumama rağmen yakın zamana kadar staj yapacağımı sanıyordu. Sizce bu surecte bir sıkıntı var mı? Onun soylediğine gore yaptığı iş eğitim gerektirmiyormuş. Tamamen tecrube ile alakalıymış. Evet, plan nasıl arkadaşlar