Merhabalar herkese.
Kafama takılan bazı sorular hakkında danışmak istedim. Oncelikle 11'i yeni bitirmiş eşit ağırlık ile devam eden bir oğrenciyim. Cok kararsız bir durumdayım.
Şimdi kime sorsam sozel bolumlerinde iş yok diyorlar. Ben de tarih istiyorum ama şu an da eşit ağırlık calışıyorum. Cunku dediğim gibi onu acık değil.
Eşit ağırlık icin birkac tane on plana cıkan bolum var: Hukuk, psikoloji, uluslararası ilişkiler gibi mesela. Ama benim de bunların hicbirine karşı ilgim yok. Biliyorum keşke olsa ama maalesef ki yok.
Ben de diyorum ki acaba sıkı calışıp (ki sozelden kolayca derece yapabileceğime inanıyorum) sozel'den derece yapıp boğazici tarih gibi bir yeri tuttursam yine mi şansım olmaz? Yani boğazici'nde okuyup hakkını verirsem yine mi iş bulamam veya kariyer yapamam?
Bir diğer sorum da; mesela ben tarih alanında akademisyen/profesor olmak istiyorum. Bunun icin tarih bolumu'nu veya bu fakulte bolumlerini (tam bilmiyorum) okumam şart mı? Yoksa atıyorum psikoloji okudum. Bundan sonra da o alanda kariyer yapabilir miyim? Yani atıyorum o bolumleri okuduktan sonra da yuksek lisans falan yapıp yine de olabilir miyim? Biraz acıklar mısınız bu konuyu da?
Şimdiden teşekkur ederim.
Universite bolumleri hakkında goruşler
Üniversiteler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Universite bolumleri hakkında goruşler