Merhaba, YKS sonuclarının acıklanmasına bir haftadan az kaldı. Benim de sıralamam tahmin ettiğim gibi gelirse hem istediğim okul hem de istediğim bolume girebilecek sıralama gelmeyecek. Bu yuzden ya iyi bir okulda başka bir bolum yazacağım ya da puanımın yettiği bir okulda bilgisayar muhendisliği ya da yazılım muhendisliği yazacağım. Sorum şu: Okuduğum bolum bilgisayar/yazılım muhendisliği olmasa bile ileride iş bulabilir miyim bu alanda? Orneğin 130 bin civarı sıralamalarda İTU'de geomatik muhendisliği var, aynı zamanda Kırklareli universitesinin yazılım muhendisliği bolumu de o civarda. Ben bu durumda İTU'yu secersem gelecekte iş ararken cok sıkıntı yaşar mıyım? Hangisini yazarsam yazayım bolumu okuduğum surecte yazılım alanında elimden geldiğince kendimi geliştirmeye calışacağım ama hem İstanbul'da olması (İstanbul'da yaşıyorum bu yuzden ev/yurt sorunu da olmayacak. Başka bir şehirde okursam kira/yurt fiyatları cok yuksek olduğu icin ekstra zorluk olacak) hem de ulke genelinde adı bilinen bir okul olması sebebiyle İTU'yu secmek daha mantıklı geliyor.

Bunun dışında garanti bir yol olmasa da İTU'ye girersem ilk yılın sonunda yatay geciş ile başka bir bolume geciş yapabilirim. Tabii bunun icin cok yuksek bir ortalamayla bitirmem gerekiyor ilk yılı, bunun icin cok calışmam gerekecek. Matematik ve fizik derslerini lisedeyken cok seviyordum universitede nasıl olur bilmiyorum.

Mezuna kalmayı da duşundum fakat bir sene daha bu sureci yaşamak istemiyorum. En kotu bu sene tercih yapıp ilk sene yatay icin calışıp olmazsa sınava tekrar girmeyi duşunuyorum.